Foto: Screenshot Saborska TV

Roko Antić, bivši čelnik općinske organizacije HDZ-a Kistanje, koji je dao neopozivu ostavku zbog odluke predsjedništva stranke o ratifikaciji Istanbulske konvencije, na društvenim je mrežama komentirao ponašanje saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića, koji se priključio vladajućoj koaliciji.

Nakon što je pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci Hrvoje Zekanović u srijedu je objavio da je dio vladajuće većine. Na pitanje zašto, rekao je da je zbog ove Vlade položaj Hrvata u BiH u fokusu međunarodne zajednice te da je izgrađen Pelješki most.

Podsjetio je kako su ga Hrvatski suverenisti izbacili zbog njegovih, kako tvrdi,  ”znanstveno utemeljenih stavova” o cijepljenju. ”Dakle, neki su ljudi ravnozemljaši, to je njihov problem, moj nije. Što se tiče lijevog dijela oporbe, nikad nisu bili moji partneri niti će biti”, dodao je.

Na posljednji Zekanovićev potez reagirao je Roko Antić, bivši čelnik općinske organizacije HDZ-a Kistanje.

Druga strana medalje

Antićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“(H)rvoje
(D)o
(Z)ekanović, ili druga strana medalje koju otkriva šeik Mubarak Al Khalifa

Politička osobna iskaznica kojom se ovaj “demokršćanski šeik” predstavio hrvatskom narodu bila je: autentični borac za kršćanske i konzervativne vrijednosti!

Razumijevanjem tema s toga područja djelovao je uvjerljivo, a svojim retoričkim sposobnostima, gotovo fascinantno.

Kao demograf i poznavatelj povijesti, vrlo lako je povezivao daleku prošlost, zbog politike ove vlade uočavao pogubne posljedice za sadašnjost, a time i predviđao ne baš ružičastu budućnost.

Dvaput je ulazio u Hrvatski sabor na ispostavilo se tuđim listama. 2016. godine je iskoristio HDZ, a 2020. zajedničku listu Hrvatskih suverenista, Domovinskog pokreta i još nekih manjih stranaka u mojoj 9. izbornoj jedinici. Svakoj njegovoj “izbornoj pobjedi” za zastupnički mandat, glavninu glasova dalo je, ispostavlja se, tuđe biračko tijelo, bez obzira što se on može braniti preferencijalnim glasovima.

‘Demokršćanski šeik’

Prije nego što će gorljivo početi zagovarati cijepljenje i vrtjeti globus u jednoj tv emisiji rugajući se svojim oponentima, dogodio se ključan detalj ovoga što gledamo danas, a to gotovo nitko ne spominje. “Demokršćanski šeik” se počeo polako približavati HDZ-u, jer nije mogao na nacionalnoj razini glumiti oporbu, a na gradskoj u Šibeniku – vlast.

Nakon lokalnih izbora 2021. HDZ-u u Gradu Šibeniku trebao je jedan vijećnik za natpolovičnu većinu Gradskom vijeću.

Isključivo na kritici tom istom HDZ-u što na nacionalnoj, što na županijskoj razini, njegova lista za GV Grada Šibenika osvojila je dva mandata. Ubrzo je sklopljen koalicijski sporazum s njemu tako morskim HDZ-om i zauzvrat je na upravljanje dobio dva atraktivna gradska poduzeća – bolje rečeno Trgovačko društvo Vodovod i odvodnja d.o.o. i Batižele, i s ovim potonjim dolazimo do šeika s priloženih fotografija.

Kava u Kistanjama

Poznajem ga površno i u životu smo popili samo dvije kave. Obje u Kistanjama.

Ne želim ga uvrijediti ni osuđivati, već na ovo upozoravam i donosim kao ogledni primjer – kako se političar ne bi smio ponašati i djelovati, jer ovakvim postupanjem brutalno iskorištavaju ljude i to isključivo za svoje osobne probitke.

Odbio sam ga triput: 2018. kad me nakon mojega izlaska iz HDZ-a zvao da uđem u Hrast, iako neizravno preko svojega tajnika. 2020. uoči parlamentarnih izbora kad sam ga uz kavu odbio da osnujem ogranak Hrvatskih suverenista u Kistanjama i treći put kad sam odbio njegov poziv za listu na županijskim lokalnim izborima.

S moralne razine gledišta, njegova posljednja politička transformacija – kad još uvijek inzistira ili bolje rečeno parazitira na nekakvom kvazi-demokršćanskom predznaku, zaslužuje javno se propitati, nisu li ovakve očite prijevare birača možda i dovoljan razlog za izravnu i javnu opomenu iz Katoličke Crkve, ili možda ekskomunikaciju, iako nije na taksativnom popisu mjera Kanonskog prava.

Ako ništa drugo, morao bi smoći snage i javno se ispričati ljudima koje je prevario.
Toliko od mene Hrvoje. Neka ti je Bog na pomoći.
Roko Antić”