Foto: YouTube

Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi je ozlijeđen u pucnjavi u selu na sjeveru Kosova rano u nedjelju, rekao je premijer Albin Kurti.

Kosovska policija potvrdila je da je u pucnjavi na sjeveru Kosova ubijen policajac.

Kossev prenosi priopćenje policije u kojemu stoji da je pogranična policija oko 2:34 primijetila da na ulazu u selo Banjska stoje dva veća kamiona bez registarskih oznaka koji blokiraju put.

Policija je reagirala, a tri jedinice koje su prve stigle na mjesto blokade, naišle su na jak otpor. Na njih je s više različitih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, među kojim je bilo i ručnih bombi, granata… U pucnjavi su pogođena dva policajca, a treći je ozlijeđen. Liječnici su, nakon što su hitno prevezeni u bolnicu, mogli samo konstatirati smrt jednog policajca, dok je drugi ranjeni policajac izvan životne opasnosti.

Oglasila se i kosovska predsjednica Vjosa Osmani koja je objavila da se hitno vraća iz New Yorka. Kao i Kurti, za ovaj događaj optužila je “srpske kriminalne bande”. Na Twitteru je napisala

“U terorističkom napadu srpskih kriminalnih skupina ubijen je jedan hrabri policajac časnik& ozlijedio još jednog na dužnosti na sjeveru. Srcem smo uz njihove obitelji. Kosovo ujedinjeno stoji protiv destabilizirajućih pokušaja Srbije. Sačuvat ćemo naš suverenitet i teritorijalni integritet”

Kurti optužuje Beograd

Predsjednik kosovske Vlade Kurti navodi da se napad dogodio oko 03.00 ujutro, da je poginuo policajac s činom narednika, a da je ozlijeđen pripadnik pogranične policije koji je izvan životne opasnosti, piše Kossev.

Kosovski premijer osudio je zločin navodeći da je riječ o terorističkom napadu koji je povezao s “organiziranim kriminalom koji ima podršku Beograda”.

“Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizirani kriminal uz političku, financijsku i logističku podršku službenog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i provodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i neovisno Kosovo“, objavio je Kurti. Dodao je i kako će počinitelji, kao i njihovi nalogodavci biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni.