Foto: Društvene mreže

U nedjelju je kosovska policija razbila srbijansku terorističku skupinu, a u razmjeni vatre likvidirala je trojicu Srba – I. M., S.N. i B.M, javljaju portali, mada neki portali javljaju o puno većem broju likvidiranih terorista.

Povodom incidenta oglasio se bivši Severinin suprug Igor Kojić, koji se oprostio se od jednog poginulog mladića koji mu je, kako je objasnio, bio prijatelj.

Naime, Kojić je objavio fotografiju sa stradalim Srbinom.

Stradali je bio njegov prijatelj, s kojim je jednom prilikom obišao manastir Gračanicu, gdje je i nastao zajednički selfie.

‘Na nebu moj drug’

“Polje kao nijedno, nad njim nebo, pod njim nebo i na njemu moj drug”, napisao je Kojić.

Sukob skupine naoružanih terorista i kosovske policije, u kojima je ubijen i jedan policajac osudila je međunarodna zajednica. Vlada Srbije proglasila je, na izvanrednoj sjednici u utorak, 27. rujna za Dan žalosti “povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji” nakon oružanog sukoba skupine naoružanih Srba i kosovske policije, u kojem je u nedjelju ubijen jedan kosovski policajac i četvorica napadača.

Dan žalosti u Srbiji

“Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u srijedu, 27. rujna, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju počast stradalima na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u kratkom priopćenju.

Službeni Beograd optužuje kosovskog premijera Albina Kurtija tvrdeći da provodi teror nad Srbima sa sjevera Kosova i da je nedjeljni oružani sukob posljedica njihovog samoorganiziranja u otporu “teroru Prištine”, dok vlasti Kosova vide Srbiju kao organizatora i logističku podršku kosovskim Srbima.

U Beogradu je, u povodu situacije na sjeveru Kosova, u tijeku sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s veleposlanicima zemlja članica tzv. Kvinte – SAD, Njemačke, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Smrt kosovskog policajca ubijenog u nedjelju iz zasjede, koju je pratila razmjena vatre između teško naoružanih osoba skrivenih u samostanu, predstavlja jedan od najozbiljnijih incidenata koji se dogodio posljednjih godina na sjeveru toga područja, a u pozadini mu je blokada pregovora između Srbije i nezavisnog Kosova.