S ovim aplikacijama možete provjeriti tko je pokušao otključati vaš telefon

0
0
Foto: Pixabay

Provjerite je li netko dirao vaš telefon bez vašeg znanja uz pomoć ovih aplikacija za Android.

Čak i ako imate zaključavanje ekrana na vašem smartfonu, postoji šansa da ga je netko pokušao otključati. Ako ste zabrinuti da će netko pokušati provaliti u vaš telefon ili želite fotografiju kao dokaz krađe, postoje tri aplikacije koje vam mogu pomoći.

Sve aplikacije koje ćemo navesti ne mogu provjeriti je li netko pokušao otključati telefon otiskom prsta. One, uz vašu administrativnu dozvolu, mogu registrirati pogrešno upisanu lozinku, pin ili uzorak, piše tportal.

Aplikacije će vas upozorit da ih označite kao administratore uređaja, što znači da ćete prije korištenja i prije nego što ih odlučite deinstalirati morati otkloniti njihove ovlasti preko izbornika Settings > Security & Location > Advanced > Device admin apps.

Lockwatch

Lockwatch je jednostavni program uz pomoć kojeg možete provjeriti tko je pokušao provaliti u vaš telefon.

Kako biste počeli koristiti Lockwatch, otvorite aplikaciju i aktivirajte opciju za slanje email poruke u slučaju pokušaja krađe. U privitku maila dobit ćete fotografiju počinitelja i to samo ako je pokušao u telefon provaliti prethodno definirani broj puta. Drugim riječima, moguće je staviti dovoljno ponavljanja da sami sebi ne krenete slati email poruke nakon što jednom pogrešno upišete lozinku. Program je također dovoljno pametan da ne šalje email ukoliko se ispravna lozinka upiše deset sekundi nakon pogrešne. Ako platite 4 dolara, dobit ćete obavjest ako netko odluči vaditi vašu SIM karticu ili kada odluči ugasiti uređaj.

Lockwatch možete skinuti ovdje.

Third Eye

Third Eye radi sličnu stvar kao i Lockwatch, samo dostavlja slike lopuže na vaš telefon umjesto na email. Za razliku od Lockwatcha, Third Eye će vam poslati fotografiju čak i ako osoba otključa mobitel deset sekundi nakon upisa neispravne lozinke. Izbornici u Third Eyeu su više-manje isti kao u Lockwatchu, s time da sama aplikacija pruža niz dodatnih informacija poput vremena zadnjeg otključavanja, kao i listu u kojoj možete provjeriti kada je vaš telefon otključavan kroz proteklih nekoliko dana.

U postavkama programa moguće je birati mjesto spremanja snimljenih fotografija, kao i skrivanja dotične lokacije. Za kraj vodite računa da je aplikacija natrpana reklamama.