Saborski Odbor za ratne veterane podržao uređenje vojnog groblja vojnika NDH. Nije prošao prijedlog Katarine Peović

0
fOTO: JAVNA FOTOGRAFIJA

Članovi saborskog Odbora za ratne veterane u srijedu su većinom glasova poduprli predloženi zaključak o uređenju vojnog groblja vojnika NDH od 1941. do 1945. na zagrebačkome groblju Mirogoju, ističući kako svaki čovjek ima pravo na civiliziran i dostojanstven pokop i obilježavanje groba.

Saborski Odbor za ratne veterane u svojem zaključku navodi da uređenje vojnog groblja hrvatskih vojnika iz NDH ima potrebnu suglasnost Ministarstva hrvatskih branitelja i bivšega zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Na grobnim poljima koje obuhvaća taj projekt pokopano je oko 550 pripadnika vojnih postrojba NDH, a među njima i predsjednik Hrvatskoga državnog sabora u doba NDH Marko Došen.

Odbor je većinom glasova odbio prijedlog Katarine Peović iz Radničke fronte da se “osudi nazivanje ustaša i domobrana hrvatskom vojskom”, iako ih je sama tako nazivala tijekom rasprave.

Podsjećamo da je po istom pitanju predsjednik SUBNOR-a Franjo Habulin održao jučer konferenciju za medije i imao identične zahtjeve kao i Katarina Peović koja ga je o svemu i obavijestila.


Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here