Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiSvijetSAD dronom ubio organizatora napada u Kabulu: Prijetnje su i dalje stvarne

SAD dronom ubio organizatora napada u Kabulu: Prijetnje su i dalje stvarne

Američka vojska izvela je napad bespilotnim letjelicama protiv, kako je rekla, organizatora terorističkog napada u Kabulu, pripadnika ISIS-K u istočnoj afganistanskoj provinciji Nangarhar.

U američkim udarima dronovima ubijena su dva visoko rangirana člana ISIS-a, a jedan je ranjen, rekao je general Wiliam Taylor na brifingu u Pentagonu.Na brifingu je rečeno i kako su prijetnje aerodromu u Kabulu “i dalje vrlo stvarne i vrlo dinamične”.“Pratimo ih doslovno u realnom vremenu”, rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby, pa dodao: “Poduzimamo sve potrebne mjere kako bi osigurali da ćemo ostati fokusirani na te prijetnje i činimo što možemo kako bi zaštitili naše snage”Taylor nije htio otkriti detalje mogućih novih udara na ISIS. Rekao je samo kako će “SAD zadržati sposobnost da se obrani”.Napad dronovima na pripadnike ISIS-a odobrio je američki predsjednik Joe Biden.

CNN se poziva na izvor navodi kako je američka vojska nadzirala kuću u kojoj se nalazio terorist, te su čekali da ju napuste njegova žena i djeca. Tada su pokrenuli napad dronom.Neimenovani američki dužnosnik rekao je za Reuters kako nove akcije protiv Islamske države u Afganistanu nisu isključene.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments