Sanader: Referendum o uvođenju eura nije moguć! Sve je već odlučeno!

  1
  Foto: N1 Foto: Screenshot

  O pitanju uvođenja eura i inicijativi ‘desnice’ da se o tomu odlučuje referendumom oglasio se na svom Facebook profilu HDZ-ovac Ante Sanader.

  Evo što je napisao i o koga se ‘očešao:

  “Lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili su po eure u Europski parlament

  Kažu Suverenisti da se nismo odlučili za uvođenje eura i da trebamo referendum, jer će euro donijeti “zlo našem narodu i državi”.

  Kao prvo, poseban referendum o priključenju eurozoni i uvođenju eura nije moguć niti je potreban, jer je o tom pitanju odlučeno 2012. na referendumu o ulasku u EU te potvrđivanjem Ugovora o pristupanju u EU u Hrvatskom saboru.

  Zastupnik Milanović Litre se poziva na hrvatski narod – valjda na onih 19 glasova koje je dobio na izborima za Hrvatski sabor gdje je ušao umjesto Ruže Tomašić.

  A veliki “antieuropejac” iz redova Suverenista Ilčić pohrlio je čim se prilika otvorila u Europski parlament. Zahvaljujući politici naše Vlade i odgovornom vođenju javnih financija, možemo biti sretni da je Hrvatska danas konačno pred vratima ulaska u europodručje, ispunjavajući sve kriterije.

  Euro će donijeti niz prednosti i koristi za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatskog čovjeka.

  Očito lažni suverenisti poput Milanović Litre ne razumiju i ne znaju što je danas borba za nacionalne interese i što predstavlja moderni suverenizam, gdje koristimo položaj u EU za dobrobit Hrvatske i realizaciju projekata na koje bez članstva ne bismo mogli niti pomisliti.

  Da to nije tako, bismo li uspjeli konačno spojiti hrvatski teritorij izgradnjom Pelješkog mosta uz bespovratna sredstva EU?

  Kako bismo osigurali brz gospodarski oporavak od COVID19 krize bez da se premijer Plenković i Vlada nisu izborili za 25 milijardi eura u narednih deset godina iz EU-a za razvoj Hrvatske?

  Stoga ne slušajte lažne suvereniste i prodavače magle, koji su pokušali ucjenjivati ususret parlamentarnih izbora HDZ, pa sad kad su završili u oporbi nastavljaju bez ikakvih argumenata strašiti narod iznoseći laži o temama koje su strateški nacionalni interesi i postignuća hrvatskog naroda” – napisao je Sanader