13 C
Split

Savjeti koji pomažu kada su vam cipele malo tijesne

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Naručili ste cipele putem interneta i niste ih imali priliku isprobati? U ovakvim slučajevima, posebice ako se naručena veličina razlikuje u nekoliko milimetara, dobro je znati što možete napraviti kako ih ne bi morali vraćati.

Uske cipele nije dobro nositi, bez obzira na to koliko vam se sviđa taj model koji gledate mjesecima. Sada kada ste ih napokon kupili, nosili biste ih po svaku cijenu? Nemojte! Nošenje uskih cipela može prouzročiti probleme s cirkulacijom, bolne grčeve, plikove i ostale neugodne posljedice.

Ako se ipak još ne želite odreći novih cipelica, pokušajte “spasiti stvar” ovim trikovima. Imajte na umu da se cipela, ako vam je duljinom premala, ne može izduljiti, ali ako je uska, to se može riješiti.

Navucite na noge debele čarape i obujte cipele. Uzmite sušilo za kosu i tridesetak sekundi zagrijavajte cipele na srednjoj jakosti, ako imate takvu opciju. Sušilo pomičite kako biste spriječili pregrijavanje i kako biste obuhvatili cijelu površinu cipele. Budite posebno oprezni ako ovo radite s cipelama od antilopa te koristite zaštitni sprej za takvu vrstu materijala. Kako zagrijavate cipelu, ona će se početi širiti i tako će vam obuća biti ugodnija za nošenje.

Drugi način koji možete isprobati jest da uzmete vrećice za zamrzavanje (deblje) ili zip-vrećice te ih napunite vodom tako da ostane zraka pri vrhu. Vrećicu dobro zatvorite, provjerite da nigdje ne pušta i ugurajte je u cipele tako uđe naprijed. Cipele stavite u zamrzivač dok se voda ne zaledi. Nakon toga izvadite vrećice s ledom iz cipela i pustite 20 -ak minuta da se “opuste”. Ponavljajte postupak po potrebi, piše Večernji list.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img