13 C
Split

Zbog ovih grešaka povrće u vašem hladnjaku brže propada

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Mnogi su primjeri pogrešnog korištenja naših hladnjaka, od neprikladne temperature do krivog korištenja hlađenog prostora, ali za brzo kvarenje povrća najčešće je kriva jedna od najvećih pogrešaka koju je uz vrlo malo truda lako izbjeći.

Možda se spremanje voća i povrća zajedno u donju ladicu hladnjaka zbog srodnosti namirnica čini sasvim logičnim, ali postoji jako dobar razlog da to prestanete raditi. Naime, određene vrste voća oslobađaju plin koji uzrokuje brže sazrijevanje povrća, zbog čega ono kraće traje.

Smještene u blizinu, banane mogu uzrokovati brzo sazrijevanje povrća, naročito brokule, krumpira, šparoga, mrkve, patlidžana i mahuna.

Krivac za to je etilen – nevidljivi, bezmirisni ugljikovodični plin koji nastaje prirodno tijekom procesa sazrijevanja nekih plodova. Etilen se smatra ‘hormonom starenja’ za biljke, jer je odgovoran za promjene u teksturi, čvrstoći mesa, boji i drugim procesima zrenja.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img