SDP U ZAGREBU ZADAO JOŠ JEDAN UDARAC GRBINU: Sve što sam tražila prihvaćeno je, ali ništa nije realizirano. Još sam dobila po ‘materi’

0
Foto; Screenshot YouTube
Klub SDP-a u Zagrebačkoj skupštini pada s pet zastupnika na svega četiri. Odlučila ga je napustiti nezavisna Dina Vasić koja je svoju odluku objavila na društvenim mrežama. 

Njenu objavu prenosimo u cijelosti. 

“Poštovanje svima,

obavještavam vas da s danom 19. rujna 2022. prestajem biti članica Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Hvala svima na dosadašnjoj suradnji, na dobrim prijedlozima i još boljim druženjima. Klub zastupnika SDP-a napuštam zbog ogromnih podjela i neslaganjem s odnosima u klubu i s partnerima.

Dodatno ne želim da moj rad u Skupštini bude predmetom medjustranačkih prepucavanja. Sve dobre politike i dalje ću podržavati, a prijedloge s kojima se ne slažem svakako ću dobro analizirati i, kao i do sada, glasati prema vlastitim uvjerenjima.

Ja od politike ne živim, politika živi od mene – mojih poreza, prireza. Trenutna zagrebačka politika prepuna je prepucavanja, loših rezultata, živi samo da bi živjela i to u dobroj većini slučajeva.

Tražila sam Riznicu, tražila sam Katalog imovine, tražili smo Platformu Zviždač. Sve je prihvaćeno – ništa konkretno realizirano. Tražili smo da zastupnici u Skupštini ne mogu biti u radnim tijelima Gradonačelnika i onda kasnije sami glasati za to u Skupštini. To nije prošlo na glasanju i još sam dobila ‘po materi’.

Odbor za financije mi se prekidao jer se pojedincima nije svidjelo što govorim i način na koji iznosim činjenice. Mišljenje ti se ne uvažava, stav ne bi trebao imati. Ima li ijedan opravdan razlog da ostanem u klubu koji formira većinu u Skupštini?

Hajdemo objektivno Kliko moja, ja nisam tako odgojena nit sam dogurala u svojoj profesiji do sadašnje razine zbog demagogije i poznanstava. Ja sam žena koja je navikla na udarce, ali nisam navikla šutjeti. Shodno tome, ne mogu biti ‘žetončić’. Ponekad sam naivna, ponekad bezobrazna, uglavnom pristojna, ali uvijek svoja.

Hvala svima na prilici da budem dio ove zagrebačke priče. Ostajem, ali izvan ijednog kluba (za sada) i nezavisna.

Dina”, stoji u objavi.