HomeŽivotŠef humanitarne udruge trošio je novac iz dobrotvorne akcije: 'Jesam, na kurve,...

Šef humanitarne udruge trošio je novac iz dobrotvorne akcije: ‘Jesam, na kurve, kocku i drogu’

Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio, rekao je šef udruge

Obitelj Sigur iz Glinske Poljane je, uz bolest s kojom se nosi, u potresu ostala i bez doma. U valu dobrote na njihov prag stigla je udruga iz Kaštela. 

– Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupit sredstva i da će nam pravit kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga – ispričala je Marija Sigur za emisiju Provjereno Nove TV. Nekoliko udruga iz Kaštela pomogli su im očistiti zatrpani bunar, riješiti pitanje vode, a napravljena je i procjena za obnovu kuće. 

Pokrenuli su humanitarnu akciju. No, iako je prema prvim procjenama trebalo biti skupljeno oko 200.000 kuna, unatoč dobrom odazivu skupljeno je oko 55.000 kuna.  

– Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili – ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštel. Humanitarnoj udruzi “Slavonsko srce” ostao je višak sredstava u jednoj humanitarnoj akciji, a prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa. 

No, umjesto transfera – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika je taj novac potrošio. 

– Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio – rekao je za Provjereno i otkrio na što ih je potrošio: 

– Na kocku, drogu i kurve!

Kaže kako je svjestan da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a dodaje i kako je potrošio novac jer je bio frustriran. 

– Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući! – rekao je. 

Foto: Provjereno/NovaTV

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments