Sunday, September 19, 2021
HomeVijestiHrvatskaŠef Roma Bajaša žestoko opleo po Kajtaziju: "On ima državni novac, on...

Šef Roma Bajaša žestoko opleo po Kajtaziju: “On ima državni novac, on je potkupio sve,…”

Franjo Horvat, predsjednik Saveza hrvatskih Roma Bajaša i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o integraciji i položaju romske zajednice u Hrvatskoj.

Komentirao je rad saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. “Jako malo radi za Bajaše”, rekao je.“Što se tiče integracije Roma, uopće nisam zadovoljan. To je moje mišljenje i mišljenje većine Roma, a i ne-Roma.

Čovjek koji je u Saboru već 10 godina i koji odlučuje o svemu što se tiče Roma, skoro ništa nije odradio”, kazao je Horvat.

Smatra da bi prvo trebalo stambeno zbrinjavati obitelji da bi djeca iz tih obitelji mogla biti kasnije uspješna.

Horvat je oštro kritizirao rad zastupnika Kajtazija.“Uz veliki problem iz prošlosti, glavni razlog je činjenica da integracijom, zakonom i proračunima, gotovo svim što je vezano uz Rome odlučuje samo jedna osoba.

To je saborski zastupnik Veljko Kajtazi. I tu bi država morala nešto promijeniti”, rekao je te dodao: “Što god Kajtazi sa suradnicima odluči, to tako i je.

On ima državni novac, on je potkupio sve, a ja nisam imao mogućnosti pobijediti, bez obzira što nas Roma Bajaša ima 90 posto, a njih samo 10 posto.”Horvat je istaknuo da se Romi Bajaši neće moći izjasniti kao Bajaši na nadolazećem popisu stanovništva.

Kakva je to integracija ako sad za par dana imamo popis stanovništva i nemamo mogućnost mi kao Romi Bajaši zaokružiti da smo Bajaši?

Sve piše, ali Bajaši ne. To je Veljko Kajtazi osobno, vjerujem da je htio sve iskamuflirati, jer želi dati do znanja da su svi Romi ujedinjeni i da smo kao jedan, što nije točno”, kazao je Horvat, ističući da bi država to trebala prepoznati i promijeniti, piše N1.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments