Šest savjeta koje možete iskušati kako bi vratili Android u život

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Pritisnuli ste tipku za uključivanje vašeg pametnog telefona s operativnim sustavom Android i ništa se nije dogodilo? Donosimo šest savjeta koje možete iskušati kako bi ga vratili u život.

Problemi s punjenjem

Ako ste sigurni kako je baterija vašeg uređaja bila dovoljno puna kako bi ga mogla pokrenuti, provjerite je li možda problem u punjenju i jeste li gurnuli punjač u utičnicu i USB dio kabela u odgovarajući utor do kraja.

Isprobajte drugi kabel i adapter kako biste provjerili jesu li oni koje ste koristili neispravni. Ili isprobajte kabel i adapter koje koristite s drugim uređajem.

Pogledajte ima li u utoru za USB prašine i druge prljavštine koja bi mogla blokirati tijek električne energije. Ako ga treba očistiti, učinite to pomoću zraka pod tlakom.

Resetirajte uređaj

Zaslon i tipke ne reagiraju? Moguće je kako se pametni telefon smrznuo dok je bio isključen. Da, i to se ponekad događa.

Problem možete pokušati riješiti tako što ćete ga resetirati. Ako ima zamjenjivu bateriju izvadite je iz uređaja, pričekajte desetak sekundi i potom ju vratite nazad.

Ako je nezamjenjiva, pritisnite tipku za uključivanje i zadržite pritisak 10 do 30 sekundi.

Provjerite bateriju

Sigurni ste kako punjač i kabel rade kako treba? Resetiranje nije pomoglo? Iduća na redu je baterija. Je li riječ o starijem uređaju? Moguće je kako je baterija došla do kraja svog životnog vijeka. Ako je uređaj noviji, moguće je kako je pretrpjela oštećenje pri padu na tvrdu površinu ili u srazu s tekućinom ili visokom temperaturom.

Prima li baterija električnu energiju?

Nakon što uštekate smartfon u struju pričekajte oko minutu kako biste vidjeli hoće li se pojaviti sličica baterije na zaslonu. Pojavi li se, s baterijom je vjerojatno sve u redu.

Zasvijetli li LED lampica crveno (ili nekom drugom bojom), to je znak kako baterija nema dovoljno energije za uključivanje ili prikazivanje sadržaja na zaslonu. Ostavite uređaj da se puni pola sata, pa pokušajte ponovno.

Što ako se ne pojavi sličica baterije ili svjetlo? Pa, u tom slučaju je vjerojatno došlo vrijeme da ju zamijenite novom. Ako se odlučite sami to učiniti, pripazite da time ne poništite jamstvo za vaš uređaj.

Provjerite zaslon

Moguće je kako je vaš zaslon prestao raditi, pa vam se zato čini kako uređaj ne radi. Držite tipku za uključivanje pritisnutom 30 sekundi i zatim pričekajte bar dvije minute kako bi se operativni sustav mogao podići. Potom nazovite sami sebe s drugog telefona. Zazvoni li vaš uređaj, gotovo sigurno nešto ne štima sa zaslonom. Ako ne zazvoni, nešto drugo je problem, piše tportal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img