Danas nas u Narodnoj knjižnici u Dugopolju očekuje lijepo i veselo predstavljanje knjige za djecu, naziva “Predikat ću ti nešto tvoje” autorice Sandre Vukušić.

Autorica je naša sumještanka, a knjiga sadrži igrokaze pisane dijalektom, između ostalog i priču o vilama i Balića dubu koja je našim Dugopoljcima jako dobro poznata.

Knjiga je izdana u sunakladništvu Naklade Bošković iz Splita i Narodne knjižnice u Dugopolju, a Sandri Vukušić je ovo druga samostalna knjiga.

Prilikom predstavljanja knjige dječji ansambl KUD-a “Pleter” (državni prvaci u izvornom folkloru) izvest će igrokaz “Škola za životinje”, naravno prema predlošku iz knjige. U predstavljanju će sudjelovati s po nekoliko rečenica i dr.sc. Tea Tereza Vidović-Schreiber, akademska slikarica Anita Jakelić-Bačić (ilustratorica knjige) te gosp. Zoran Bošković (iz izdavačke kuće Naklada Bošković).

Iz Narodne knjižnice u Dugopolju pozivaju sve vas, velike i malene, da se pridružite na predstavljanju knjige “Predikat ću ti nešto tvoje”, te uživate u u izvedbi malih dugopoljskih glumaca.

Predstavljanje će se održati danas, s početkom u 18:30 sati, u Domu kulture Dugopolje!