13 C
Split

Šest situacija u kojima ne bismo smjeli nositi japanke

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Vruće i dugo ljeto bez udobnog para japanki većini je gotovo nezamislivo. No treba biti oprezan kada je ova obuća u pitanju jer uvijek popularne japanke nisu previđene za nošenje u svim situacijama.

1. Šetnja psa

Japanke su leglo bacila. Potrebno je samo 30 minuta šetnje sa svojim psom ili popodne provedeno u vašem vrtu u japankama kako bi vaše noge postale prljave. Nošenje japanki u ovom slučaju svakako je bolja opcija nego biti bos, ali noge su svejedno izložene prljavštini i bakterijama te su tako veće šanse da ”zaradite” infekciju.

2. Vožnja u automobilu

Japanke na nogama dok vozimo nisu najbolja opcija kada su potrebni brzi refleksi. Japanke mogu tako lagano skliznuti s noge i zapeti ispod papučice gasa, kočnice ili kvačila i dovesti do gubitka kontrole nad vozilom.

3. Vrtlarenje

Košenje trave ili čupanje korova samo su neki od vrtlarskih poslova koje ne bi trebali raditi u japankama.

4. Duga šetnja ili stajanje na mjestu

Možda nećete odmah osjetiti bol, ali vjerujte, ona će doći. Ravni i tanki potplati jednostavno ne pružaju dovoljno potpore. Dolazi do velikog opterećenja mišića, ali i kukova. Čak i najčvršće i najkvalitetnije japanke ne pružaju idealnu zaštitu u smislu ublažavanja udaranja dok hodate i potpore petama. To s vremenom može dovesti do različitih problema sa stopalima.

5. Kuhanje

Bolja je opcija kuhati u papučama ili kroksicama. Naime, u kuhinji svašta u sekundi može poći krivo. Kipuća voda, masnoće, oštri predmeti… samo su neke od potencijalnih opasnosti zbog kojih savjetujemo da ne nosite japanke dok ste u kuhinji.

6. Krcati bus ili tramvaj

Ako koristite javni prijevoz kada je najveća “špica”, zaboravite na japanke jer se vrlo lako može dogoditi da vam netko u gužvi stane na nogu. Otvoreni i izloženi prsti itekako će osjetiti pritisak tuđih stopala.

Ako ih već želite nositi jedan duži period, odaberite japanke s kojima ćete imati pravilnu potporu. Uz to, ne zaboravite i na svoja gola stopala nanijeti kremu za sunčanje jer su i ona izložena UV zrakama i podložna oštećenjima jednako kao i vaše lice, prenosi N1.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img