ŠIMPRAGA O OKRETANJU LEĐA U ŠKABRNJI: NAŽALOST, NEKI I DALJE SMATRAJU DA MOJE ODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA NIJE POŽELJNO

0
Foto: Sabor RH

Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a, komentirala je okretanje leđa dijela okupljenih građana u Škabrnji koji su tako izrazili nezadovoljstvo zbog njezinog dolaska.

“Tolerancija je vrlina koja omogućuje mir, doprinosi zamjeni kulture rata kulturom mira. Za naše društvo koje je još uvijek snažno obilježeno tragičnom poviješću i ratnim sukobima, tolerancija je osnova za daljnji razvoj i prosperitet. Upravo mjesta najvećih stradanja su mjesta gdje moramo pokazati važnost i značaj tolerancije i mira.

Moj životni i politički put obilježen je upravo traganjem za tolerancijom i povezivanjem prekinutih niti života i mira među ljudima i s tim ciljem i mišlju odala sam počast nevinim žrtvama. Nažalost, neki i dalje smatraju da moje davanje počasti žrtvama nije poželjno, zbog toga tko sam i što sam. A što sam: čovjek sad i uvijek, djevojčica koja se vratila u svoju zemlju, odrasla i probudila se jutros u vjeri da okrenuta leđa sinoć, sutra će donijeti zdraviju budućnost”, napisala je Šimpraga

Podsjetimo, dok je premijer Andrej Penković polagao vijence u Škabrnji uz njega se nalazila i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga zbog čega je određeni broj mještana i branitelja okrenuo leđa te su poručili kako su Šimpraga i njezina stranka SDSS nepoželjni.