Sinčić i Kajkić prijavili OLAFU-u vinkovačkog gradonačelnika: ‘Rušit ćemo ih jednog po jednog’

0
Foto: Facebook IVS

Europarlamentarni zastupnik Ivan Vilibor Sinčić i gradski vijećnik u Vinkovcima Goran Kajkić HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Bosančića prijavili su OLAF-u i EPPO-u.

“Točnije, prijavljen je projekt izgradnje nadvožnjaka koji treba spojiti centar Grada Vinkovaca s naseljima Borinci i Slavija. Ove jeseni je trebao biti izgrađen, jer tako je izjavama prema medijima obećao gradonačelnik Ivan Bosančić.

Međutim, prije nekoliko mjeseci bio sam na gradilištu, snimio video i objavio da radovi stoje te su daleko od završetka. Opet sam posjetio gradilište prije nekoliko dana i uočio da je situacija nepromijenjena”, rekao je Goran Kajkić.

“S obzirom na to da je projekt izgradnje nadvožnjaka financiran sredstvima iz Europske unije, a vrijednost projekta je preko 79 milijuna kuna, izražavam sumnju u regularnost i u nelegalno i nenamjensko trošenje novca. Ako se sjetimo Bosančićevih projekata poput izgradnje gradske knjižnice i čitaonice ili rekonstrukcije vinkovačkog mosta, jasno je zašto se postavlja pitanje jesu li u pozadini sumnjive radnje.

Trenutno se nalazimo u Bruxellesu i danas predajemo prijave OLAF-u i EPPO-u.

I nećemo stati samo na tome projektu.

Budite sigurno, ovo je samo početak, ustrajat ćemo i nećemo odustati!”, poručio je Kajkić.

‘Rušit ćemo ih jednog po jednog’

“HDZ je osuđena kriminalna organizacija. Bosančić i njegova ekipa tek su prvi od Plenkovićeve skupine koju prijavljujemo europskim tužiteljima. Do parlamentarnih izbora u Hrvatskoj ima tri godine. U te tri godine, ovdje iz srca Plenkovićeve oaze, rušit ćemo ih jednog po jednog, a dokrajčit ćemo ih 2024. u Hrvatskoj. A oni na koje računa da su njegov štit, postat će njegovi progonitelji”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.


Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here