Sjećate li se njega? Zemljaci ga zbrinuli u Krašu pa se sad povlači iz lokalne politike

0
Foto:Facebook

Nakon što je Ante Pranić (NLM), bivši vrgorski gradonačelnik i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana na svibanjskim izborima, zamrznuo svoj mandat županijskog vijećnika i svoje mjesto prepustio kolegici s liste Branki Murat, to je isto napravio i u Gradskom vijeću. Doznaje Slobodna Dalmacija

Donedavni prvi čovjek Vrgorca bio je nositelj stranačke liste za Vijeće koja je uz većinskih sedam od 13 mjesta u lokalnom parlamentu ponovno pobijedila i na izborima za gradonačelnika, pa je tu dužnost preuzeo Mile Herceg, raniji Pranićev zamjenik. Time se NLM učvrstio na vlasti i s političke scene istisnuo i HDZ, dugogodišnjeg vladara Tinova grada.

Bivši gradonačelnik se nakon preseljenja u Zagreb i početka rada u kompaniji “Kraš” koja je u vlasništvu vrgorske Grupacije “Pivac”, prestao aktivno baviti politikom u Vrgorcu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Svoj mandat u lokalnom parlamentu stavio je u mirovalje još sredinom rujna, ali odluka je obznanjena ostalim vijećnicima na sjednici održanoj prije nekoliko dana.

NLM-ova čelnika u Gradskom vijeću mijenjat će bivši pravaš Ivan Šarić, koji se prije nekoliko godina pridružio Praniću zajedno s Ljubomirom Ercegom, predsjednikom Vijeća. Šarić je bio 13. na izbornoj listi, a trenutno obnaša dužnost predsjednika Upravnog vijeća vrtićke ustanove “Pčelica”.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here