Skriva li Wuhan istinu o koronavirusu? Procurili novi dokazi: u vrijeme izbijanja pandemije na institutu zabilježene ‘neobične i neobjašnjene aktivnosti‘

0
Foto: Pixabay

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća SAD je potresla politička afera koja je rezultirala ostavkom američkog predsjednika Richarda Nixona. Radi se o aferi Watergate koja je razotkrila i druge ilegalne aktivnosti predsjednika Nixona i njegovih suradnika. Bivši šefovi obavještajnih službi i brojni diplomati upozoravaju da je “zataškavanje stoljeća gore od Watergatea” ono o dokazima o curenju koronavirusa iz laboratorija u Wuhanu, piše britanski The Sun.

Institut za virusologiju Wuhan (WIV) našao se na udaru nakon što su se počela postavljati pitanja o podrijetlu virusa i je li moguće da je on pobjegao iz laboratorija. Deseci znanstvenika javno spekuliraju da je Covid mogao pobjeći iz laboratorija u Wuhanu preko zaraženog istraživača, nepravilnog odlaganja otpada ili potencijalnih kršenja pravila sigurnosti u laboratoriju.

U tjednima koji su prethodili pandemiji, navode britanski mediji, u Wuhanu je bilo “intenzivno” razdoblje “neobične i objašnjene aktivnosti”, što je izazvalo sumnju u izbijanje virusa i masovnu sterilizaciju u laboratoriju. Danima je bila zatvorena gradska zračna luka, a na WIV-u su postojali periodi “zamračenja” tijekom kojih u laboratorijima nije zabilježena aktivnost mobitela. U to je vrijeme došlo do masovnog pojačanja sigurnosti na institutu.

Unatoč tim dokazima, Kina je više puta negirala odgovornost za globalnu pandemiju i odbacila optužbe onih koji kažu da su virusom manipulirali ljudi. Odbila je i suradnju u istrazi o podrijetlu virusa. 

Brojni su stručnjaci uvjereni da se radi o zataškavanju.

U knjizi “What really happened in Wuhan” novinarke Sharri Markson navodi se niz tragova koji ukazuju na kalkulacije Pekinga i napore da sakriju dokaze.

– Ovo je zataškavanje stoljeća. Zbog toga Watergate izgleda beznačajno – zaključio je bivši američki diplomat u istočnoj Aziji, David Stilwell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here