Foto: Screenshot YouTube

Višemjesečna borba za prevlast u Dinamu rezultirala je Skupštinom na kojoj su izabrani novi Izvršni odbor i Nadzorni odbor. Skupština je to za kojom će se vući mnogi repovi, a tko god pokrene pravni spor s Dinamovom novom upravljačkom strukturom bez problema će ih dobiti na sudi i poništiti rezultate ove skupštine GNK Dinamo.

Sedam mjeseci nakon prekida Skupštine kluba u hotelu Sheratonu, održana je nova Skupština u ponedjeljak, na kojoj se struja koja podržava Damira Zorića (poznata kao tzv. mamićevci) nije pojavila, ili barem veći dio te struje nije sudjelovao.

Da se prisjetimo, posljednja Skupština koja se održala 9. ožujka u hotelu Sheraton prekinuta je nakon dva sata žestoke rasprave zbog nedostatka kvoruma. Naime, 33 člana Skupštine koji su bili bliski Zdravku Mamiću napustili su sjednicu, dok je ostalo 37 zastupnika, a za kvorum je trebalo 41 prisutnog člana. Nakon toga, predsjednik Mirko Barišić zaključio je da kvoruma nema. Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali Uprava i Mirko Barišić su ostali na svojim funkcijama unutar kluba.

Izabrani članovi Nadzornog i Izvršnog odbora Dinama

U ponedjeljak se u 18 sati odvijala Skupština Dinama i nakon glasanja o prijedlogu Barišića izglasani su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

Tako će u Nadzornom odboru sjediti Ognjen NaglićSaša Pavličić-BekićZdravko Kačić, a u Izvršnom Mirko BarišićVećeslav BergmanIvica CvitkovićVladimir GašparovićNikola HanželDamir NajmenikIvan NaukovićMilivoj NovakDubravko Skender (predstavnik navijača), Ante TodorićHeinz TruskallerJanko Gogolja te Dragutin Kamenski.

Prije glasovanja zatražena je stanka jer se Barišić još nije usulgasio s predstavnicima navijača oko izbora ljudi u Dinamova tijela. Navijači, odnosno povjerenici su tražili četiri člana u IO i dva u nadzorni odbor. Barišić je ponudio dva u IO i jedan u NO i kaže da ostaje pri svojem prijedlogu. Glasalo se o Barišićevom prijedlogu, 35 glasova je “za”, a sedam “protiv” uz jedan suzdržani.

Reakcija Zorića na Skupštinu

Damir Zorić za N1 je komentirao održanu Skupštinu, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Moram po tko zna koji puta ponoviti:

1. Čl. 24 Statuta Dinama propisuje da Skupština ima 80 članova. To znači da je kvorum 41 član skupštine tj. skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna nadpolovična većina članova Skupštine. Ta je pravna činjenica potvrđena i Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu o pokušaju održavanja skupštine u ožujku ove godine.

Dinamo konačno ima Izvršni i Nadzorni odbor: Poznato kamo se seli klub do izgradnje novog stadiona

2. Čl. 25. Statuta propisuje da na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika. Dakle, da bi povjerenici bili verificirani najprije mora postojati Skupština koja može pravovaljano odlučivati, dakle 41 član Skupštine mogao je verificirati i u Skupštinu prihvatiti sedam povjerenika. To se nije dogodilo jer se Skupštini odazvalo 36 zastupnika pa oni onda nisu mogli pravovaljano odlučivati tj. nisu mogli donijeti odluku da verificiraju tj. u skupštinu prihvaćaju još sedam članova iz reda povjerenika”, prenosi N1.

Gregurić nahvalio Mamića

Franjo Gregurić smatra da ni nakon nove Skupštine nisu gotove podjele u Dinamu.

“Mislim da nisu, trebat će još vremena da se to primiri jer ne možete sve ove ljude koji su ostali na drugoj strani proglasiti da ne vole Dinamo i da ne žele Dinamu dobro, jedan dio želi dobro, ali trebalo je učiniti odmak od bivše politike”, kazao je.

Je li ovo konačni Mamićev kraj?

“Bit ću iskren – koliko je Mamić napravio štete, uglavnom sebi svojom glupošću, radom, ponašanjem, on je imao odličan nos kad se radilo o izboru i prodaji igrača, to nitko nije kvalitetnije radio od njega i bojim da će se teško naći netko tko tako to radi”, dodao je Gregurić.