Politički analitičar Ivica Granić oglasio se na svome Facebooku i prokomentirao slučaj Hrastov. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti 

KORANSKI MOST, MIHAJLO HRASTOV I RATNI ZLOČIN

Uvaženi Tomislav je objavio zanimljiv sadržaj, između ostalog i ovu presliku, iz koje je vidljivo kako ODO u Karlovcu od g. Mihajla Hrastova traži skoro 2,5 mil kuna odštete, kako bi država refundirala troškove koji su već isplaćeni obiteljima pobijenih okupatora, između ostalog, Sanji Bižić, supruzi srpskog vojnika Vase Bižića iz Sombora!!! Ona je dobila ‘bonbončić’ od 2,5 milijuna kuna odštete. A odštete su dobile i sve druge obitelji srpskih vojnika ubijenih s Vasom Bižićem na koranskom mostu, njih trinaest.

U Republici Hrvatskoj, skrojenoj po mjeri HDZ-a i koalicijskih partnera, to nije ništa čudno, ali pametan čovjek se pita, na primjer, otkud Vaso, pripadnik srpske vojske, iz Sombora, 1991. godine u Karlovcu? Netko je došao iz Srbije u Hrvatsku ratovati protiv Hrvatske, biva ubijen i njegova obitelj za to dobiva odštetu? Koju plaća Hrvatska? Bas bih volio pročitati podatak o tome koliko je njemačkih vojnika dobilo odštetu od recimo SSSR ili Francuske zbog ‘događaja’ iz 1941. ili 1942. godine. 

Onda, da, ide ono… nad njim je izvršen ratni zločin. A on, Somborac Bižić, je došao u uniformi srpskog vojnika u Karlovac… valjda brati jagode. Ili gljive. OK, idemo dalje…

Pa se onda pametan čovjek pita nije li cjelokupna srpska agresija na Hrvatsku u svakom svom segmentu ratni zločin? Ili nije? Bilo bi dobro da nam to netko konačno kaže, Pupovac na primjer, ili tadašnji kapetan JNA a sadašnji Plenkovićev koalicijski partner, ciganin, pardon rom, sa Kosova, Veljko Kajtazi. 

Pa se onda pametan čovjek opet pita koliko je hrvatskih obitelji dobilo odštetu od Srbije za svoje poginule? 

Ili, kako može netko tko nije kriv za rat plaćati bilo kakvu odštetu i to glavnim KRIVCIMA i neposrednim IZVRŠITELJIMA za rat? 

Ili, zašto Srbija ne plaća odštete obiteljima svojih poginulih, jer su ih upravo ONI POSLALI u zločinački rat kojeg su ONI i pokrenuli? 

Na koncu najvažniji: je li plaćanje odštete obiteljima poginulih Srba indirektno PRIZNANJE da su njihovi očevi, muževi… S PRAVOM bili u okupaciji Karlovca i Hrvatske? Ili je ovo ipak malo previše pitanja za HDZ&partnersku Hrvatsku? Ali nije za hrvatske branitelje, njima je odavno jasno da su se borili za …(kašalj). 

P.s. Misao dana Ranka Markotića Dževe: uvijek glasovati za iste, a nadati se drugačijem, mogu samo budale i – Hrvati.

dp/foto : Facebook