Sokol: “Fred Matić je kompleksaš iz raspale partije koji je zalutao u Europski parlament, opet trčkara za mnom”

  0
  246
  foto: Instagram

  Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u srijedu je u Strasbourgu održala svoj posljednji govor o stanju EU-a prije europskih izbora koji će se održati u lipnju sljedeće godine. Njen govor komentirao je eurozastupnik SDP-a Predrag Fred Matić kojem je važnije bilo neprimjereno komentirati kolegu europarlamentarca nego konstruktivno analizirati govor predsjednice EP. 

  Naime, Fred Matić gostovao je u emisiji N1 televizije u kojoj je prije njega gostovao i eurozastupnik HDZ-a Tomislav Sokol.

  Fred Matić na početku svoje “analize” osvrnuo se na govor von der Leyen. 

  “Zadovoljan sam što je Ursula von der Leyen nakon aktualne teme ruske agresije na Ukrajinu spomenula upravo teme kojima se ja bavim u Europskom parlamentu, a to su rodna ravnopravnost i prava žena. Izrijekom je rekla da ne, znači ne, usvajanje uredbe o sprječavanju nasilja nad ženama, o silovanju, sve stvari o kojima smo mi govorili”, rekao je te dodao da je uz temu Rezolucije o obnovi prirode, Ursula von der Leyen “opalila pljusku svojoj političkoj grupaciji i predsjedniku s kojim se očito bori za neke stvari”.

  “Red pohvala, red izazova koji su pred Europom. Spomenula je i proširenje EU-a. Nama koji smo na rubu EU-a to itekako odgovara. Očekujem da zemlje Zapadnog Balkana u okolini Ukrajine i Rusije što prije uđu u Europsku Uniju. Došle su joj u glavu neke stvari o kojima se prije nije pričalo, ruska agresija je ubrzala proces ulaska pojedinih zemalja u EU”, rekao je pa je dodao: “Bilo je nas 27 koji smo razgovarali o sankcijama prema Rusiji, ali nije bilo baš 27 kad smo razgovarali o covidu pa smo imali različite pristupe pandemiji. Zbog toga smo imali previše ljudskih žrtava. Nadam se da će neka kvalificirana većina moći donijeti odluku koju će onda i ostali poštivati”.

  Anonimus 

  Zatim je zatražen i njegov komentar na javljanje eurozastupnika Sokola na što je Fred Matić potpuno neprimjereno jednom zastupniku europskog parlamenta rekao: 

  “Ne znam tko je Tomislav Sokol. On je anonimus u Europskom parlamentu. Njegove riječi ne vrijede ni doma sa ženom i djecom kad o tom raspravlja”.

  Istaknimo kako se Tomislav Sokol u emisiju javio uživo iz Strasbourga gdje je pratio obraćanje von der Leyen (Fred Matić komentirao je sve uživo iz Zagreba, op.a). U svojoj analizi istaknuo je posebno je istaknuo ključnu poruku von der Leyen o zelenoj tranziciji i gospodarskom putu EU. 

  “Važno je da je stavila naglasak na konkurentnost. Govorila je o troškovima te tranzicije, koji ne smiju pasti na malog čovjeka. EU naravno mora pomoći i tamo gdje dolazi nova tehnologija – radnici ne smiju završiti na ulici”, rekao je te dodao:

  “Puno će se oštrije gledati i na uvoz jeftinih proizvoda iz Kine, koji doprinose negativno europskoj industriji jer ruše cijenu pa europska industrija ne može konkurirati. Europa se mora čvršće postaviti kako bi štitila vlastitu industriju. Bez toga nema europskog načina života”.

  Tomislav Sokol na prozivke je odmah reagirao na X-u, nekadašnjem Twitteru. 

  “Kompleksaš iz raspale partije koji je zalutao u Europski parlament opet trčkara za mnom. Tragikomedija”, napisao je. 

  https://x.com/TomislavSokol/status/1701935466600120624?s=20