Solinski HDZ: Traju borbe za prevlast i kandidata za gradonačelnika Solina

0

Iz dobro obaviještenih izvora  dobili smo informaciju da se u gradu Solinu najavljuje “vruće” političko proljeće. Glavni politički akteri unutar vladajuće stranke, u ovom slučaju HDZ-a ne mogu se dogovoriti oko gradonačelničkog kandidata, pa je situacija na  rubu  ključanja i prijeti da eksplodira u javnosti.

Naš provjereni izvor  iz redova  solinskih HDZ-eovaca tvrdi da Dalibor Ninčević više nije  prihvatljiv  kao  kandidat za gradonačelnika Solina.

Puno toga  mu se spočitava, prije svega  loša komunikacija  u odnosima s podređenima u gradskoj upravi, uz  rijetke iznimke, čime je posredno  izgubio i povjerenje utjecajnih hdzeovaca i  struktura u Gradu Solinu – tvrdi naš izvor, uz  napomenu da  će se  vrlo brzo  ta situacija morati raspetljati, inače  bi se na  izborima moglo dogoditi svašta, čak prijeti mogućnost da imaju službenog i neslužbenog kandidata što bi  po nekim procjenama  HDZ moglo  odvesti u oporbu u gradu Solinu.


U potrazi za mogućim novim  kandidatom najčešće se spominje ime  Josipa Markovića, sadašnjeg vijećnika  u Gradskom vijeću Grada Solina koji  dosta dobro kotira kod  lokalnih hdzeovaca, a i mnogima je prihvatljiv kao kompromisno rješenje.

dp/foto:ScreenshotNovaTV