Spavate s ventilatorom u sobi? Stručnjak otkrio zašto to trebate izbjegavati

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zbog velikih vrućina mnogi ne mogu živjeti bez klime ili ventilatora, no s uređajima za rashlađivanje treba biti jako oprezan. Stručnjak za spavanje Mark Reddick otkrio je kako je spavanje s uključenim ventilatorom loše za zdravlje.

Ventilator može prouzročiti alergije, a loš je i za osobe koje boluju od astme.

“Nekim ljudima ventilatori pomažu da zaspe i ostanu rashlađeni tijekom noći. No kod drugih izazivaju napade astme i isušuju oči. Ventilatori podižu prašinu u sobi koja ulazi u vaše sinuse. Ako ste skloni alergijama, astmi i peludnoj groznici, ventilatori vam mogu prouzročiti brojne probleme”, kaže Mark Reddick, prenosi Večernji list.

Osim toga, ventilator isušuje kožu pa ako se njime i koristite, dobro se namažite losionom za tijelo.

“Druga je stvar da mnogi ljudi spavaju s djelomično otvorenim očima, a ako vam u sobi radi ventilator, zrak ih isušuje te se ujutro možete probuditi s iritacijom”, kaže Mark Reddick.

Umjesto toga, spavajte u zamračenoj sobi kako vas jutarnje sunce ne bi grijalo. Rashladite se tuširanjem hladnom vodom i hladnim pićima, no izbjegavajte alkohol i gazirana pića.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img