Policija sirena/Ilustracija

U iznenadnoj akciji pripadnika Jedinica specijalne i interventne policije u četvrtak ujutro oko 10 sati u popularnom kafiću “Tenis” na splitskim Firulama uz uporabu sile uhićena su trojica muškaraca povezana sa splitskim krim – miljeom – piše Slobodna Dalmacija

Nekoliko specijalaca, po riječima svjedoka, upalo je na terasu lokala s pištoljima u rukama te su na pod “složili” iznenađene muškarce.

Doznajemo da su uhićeni Marin Jelić, jedan od onih koji se u medijskim napisima vežu za pripadnost grupi okupljenoj oko Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba te Ante Vučak (33) zvani “Australac” koji je tek nedavno izašao iz istražnog zatvora u kojem je bio kao član zločinačke organizacije na čelu s Željkom Rajićem.

Tko je treći uhićeni zasad nam nije poznato. Neki od gostiju lokala odmah su, doznajemo, spremno izvadili svoje mobitele kako bi snimili policijsku akciju, no policajci su ih odmah makknuli sa strane i upozorili ih da to ne čine.

Službenih informacija o samom događaju nema, a po informacijama s kojima mi raspolažemo, navodno se radi o uhićenju zbog prijetnji izrečenih jednom splitskom odvjetniku s kojim je jedan od uhićenih bio u dobrim odnosima, a sad više nije. No, tko je od uhićenih izrekao prijetnju i kome možemo samo nagađati jer službenih informacija nema!