Foto: Screenshot HRT

Hrvatski novinar i televizijski voditelj Petar Vlahov javio se sinoć u Dnevnik 2 iz Tel Aviva u Izraelu, a zbog toga je postao predmet sprdnje na Twitteru.

Naime, Vlahov je iz Aškelona , izvještavao za HRT s poda, s s kacigom na glavi i u pozi kao da padaju bombe, a iza njega su dvije žene opušteno stajale pored automobila i tipkale na mobitel

Foto: Screenshot X/Ilustracija

U Dnevniku je rekao da je netom prije javljanja svjedočio raketnom napadu Hamasa te da su on i svi drugi vidjeli nekoliko raketa te morali izaći iz automobila.

Vlahov je bio u majci kratkih rukava, nosio otkopčanu zelenu kacigu, dok ostali reporteri u Izraelu nose plavu pancirku s natpisom PRESS i plavu kacigu jer novinari u ratnim zonama moraju biti označeni. Nije poznato otkud Vlahovu kaciga zelene boje.

U prvom javjanju po dolasku u Izreal Vlahov je objavio razgovor s hrvatskom veleposlnicom u toj zemlji Veselom Mrđen Korać koja je nahvalila Vlahova što je uspio doći u Izrael. Govoreći o evakukaciji hrvatskih državljana iz Tel Aviva velepsolanica Mrđen Korać je rekla:

“Prvo, Vama dobrodošlica. Vi ste vrlo hrabri, impresionirana sam da ste uspjeli doći i da ste odredili doći. To pokazuje da ste odlučili pratiti događanja uživo i o našim državljanima i svemu što se ovdje događa.”