‘Srbi’ iz zagrebačkog podzemlja planirali likvidacije: ‘Ako ne možeš njega, odradi mu ženu ili kćer’

0
Foto: MUP

Viktor Milaković i Leo Zdenjak osumnjičeni su da su bili dio zločinačke skupine koja je planirala više likvidacija, a u zagrebačkom podzemlju ih inače zovu “Srbima”, piše Večernji list.

U lipnju ove godine postavljen je eksploziv pred stan Tomislava Sučića na zagrebačkom Laništu. On je u to vrijeme bio u istražnom zatvoru jer je bio pritvoren u akciji Tebra, a tijekom boravka u Remetincu sukobio se s Leo Zdenjakom.

U tom sukobu sudjelovao je i Tomislav Sabljo, Sučićev kum, a ti napadi na Zdenjaka, kojeg su Sučić i Sabljo zlostavljali, bili su povod Zdenjaku da smislili paklenu osvetu. Koja je uključivala likvidacije obitelji spomenute dvojice

A u planiranju takve bezobzirne osvete Zdenjaku je pomagao, kako se sumnja njegov kum Viktor Milaković.Milaković i Zdenjak sada su osumnjičene da su bili dio zločinačke skupine koja je planirala više likvidacija, a u zagrebačkom podzemlju ih inače zovu “Srbima”.

Međusobno su komunicirali preko kriptirane aplikacije ANOM, koju je u svjetsko kriminalno podzemlje pustio FBI.

FBI je u operaciji Ironside osmislio aplikaciju za kriptirane razgovore, a zahvaljujući njoj diljem svijeta prije par mjeseci uhitili su više od 800 kriminalaca. Hrvatska policija molila ih je za pomoć u ovoj slučaju, jer su osumnjičenici iz ove priče komunicirali preko ANOM-a. Milaković je tako imao kodno ime Sevenbent, a kodno ime je imao i Darko Jandrić, također jedna od osumnjičenih, čije je kodno ime bilo Logbark.

Njih su dvojica isplanirala koga da se angažira za dizanje Sučićevog stana u zrak, ali i za likvidaciju čovjeka koji je s Jandrićem bio u sukobu oko droge.

Kako se do njega ne može doći, Milaković vrlo hladno predlaže Jandriću da mu “odradi ženu ili kćer” čemu se ovaj, barem u početku protivi. Inače Goran Štimac koji se sumnjiči da je angažiran za taj posao, za to je trebao dobiti 15.000 eura i 50 grama kokaina.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here