13 C
Split

Stanje sigurnosti u prometu u travnju 2019. godine i najava pojačanih aktivnosti

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a u nedjelju,  12. svibnja od 18 do 22 sata  provest će se akcija  Faktori rizika u odnosu na alkohol-brzinu-pojas/kaciga-mobitel.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom protekla tri mjeseca 2019 godine bilježi se pad ukupnog broja prometnih nesreća za  12,7 posto u odnosu na isti period 2018.godine.

U mjesec  travnju 2019. godine smrtno su stradale tri osobe, dok su u istom periodu prošle godine smrtno stradale četiri osobe. Iz podataka o prometnim nesrećama  tijekom mjeseca  travnja  ove godine bilježi se ukupno 166 prometnih nesreća, odnosno 18,6 posto manje nego  u istom periodu  prošle godine, kada ih je evidentirano 204. Ozlijeđeno je  89 sudionika prometnih nesreća (78 lakše i 11 teže ), dok je u istom periodu prošle godine ozlijeđeno 109 sudionika prometnih nesreća (84 lakše i 25 teže ).

U najvećem broju slučajeva  uzroci prometnih nesreća  su  neprilagođena brzina- 23, te oduzimanje prednosti prolaska-19, dok je u 23 prometne nesreće utvrđena alkoholiziranost sudionika.

Tijekom mjeseca travnja ove godine bilježimo 19 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motocikli/ mopedi, odnosno 32,1 posto manje nego u istom periodu prošle godine, kada ih je evidentirano 28.  U tim prometnim nesrećama u travnju ove godine  smrtno je stradala jedna osoba, dok su  u istom razdoblju prošle godine smrtno stradale dvije osobe.

Policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a u nedjelju  12. svibnja od 18 do 22 sata  provest će se akcija  Faktori rizika u odnosu na alkohol-brzinu-pojas/kaciga-mobitel. 

PUSD napominje da će se prema vozačima koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice prema recidivistima, dosljedno, sukladno zakonu, primjenjivati policijske ovlasti.

U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će i dalje poduzimati  aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnog prijevoza djece), nepropisne uporabe mobitela, te drugih  teških prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne  nesreće.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img