Posljednji dan za prikupljanje potpisa za referendum “67 je previše”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Posljednji je dan za prikupljanje potpisa za referendum “67 je previše” – protiv mirovinske reforme. Predstavnici sindikalne Inicijative izvijestili su jučer da je odaziv građana na potpisivanje peticije za referendum znatno bolji posljednjih nekoliko dana.

Vezano za odluku Ustavnog suda da neće postupati u vezi s financiranjem medijske kampanje Ministarstva rada i socijalnog sustava o cjelovitoj mirovinskoj reformi, protumačili su da se Ustavni sud vodi više političkim kriterijima, nego pravnim.

Sindikalci su ostali i pri tvrdnji da Vlada vodi protukampanju plašenja građana što se tiče izračuna proračunskog troška od 45 milijardi kuna.

– Ono što je isto katastrofalno to je da Vlada ovim šalje vrlo jasnu poruku da se miri s smanjenjem broja zaposlenih da nema nikakvih pronatalitetnih, populacijskih politika i nikakvih gospodarskih politka i da takva Vlada nema što tražiti u ovoj zemlji ako nema ambicija, poručio je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

– Ustavni sud je neovisan sud, neovisan od građana, radnika, narodne većine. Ali kao što vidimo nije neovisan i od politike. To je pitanje gdje su institucije, kome služe te institucije, jesu li građani izgubili svoju državu i smije li država ne samo varati već i lagati svoje građane, pita Vilim Ribić, predsjednik nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, piše HRT.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img