20/06/21

Stigla kaciga s klima uređajem

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Mnogi su o njoj govorili, neki su razmišljali, a sada je to netko napokon i proizveo.

Ljetne gradske vreve za vozače motocikala više neće biti noćna mora jer na tržište je stigla potpuno nova kaciga s ugrađenim klimatizacijskim uređajem. Tvrtka Feher proizvela je ovu kacigu kako bi motoristima olakšala duga putovanja uzavrelim prometnicama jer, kako sami kažu, kada je glava osvježena i ostatak organizma puno bolje funkcionira. Kaciga ima na svom stražnjem dijelu ugrađen mehanizam koji ne ventilira hladan zrak u lice vozača već ravnomjerno hladi cijelu unutrašnjost kacige.

Napajanje se vrši iz instalacije motocikla, a tehnologija hlađenja preuzeta je iz Ferrarijeva i Bentleyeva sustava hlađenja sjedala. Iz tvrtke navode da u trenutku u kacigi može biti i do 15 stupnjeva razlike u odnosu na vanjsku temperaturu. Iako se zbog dodanoga rashlađivača pretpostavlja da je kaciga preteška, njezina masa je svega 1450  grama, a kaciga košta 599 dolara, donosi autostart.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

MASOVNO CIJEPLJENJE U IMOTSKOM Sve dobne skupine odazvale su se na cijepljenje: “Bez cijepljenja nema normalnog života ni vraćanja na staro”

Sve dobne skupine odazvale su se na današnje masovno cijepljenje u Imotskom, održano u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img