Sjajni hrvatski vratar Dominik Livaković je na Svjetskom prvenstvu dosad skupio 20 obrana i jedan je od ključnih igrača Vatrenih.

– Na Liviju je uvijek oblak sumnje, zamjerali su mu zašto ne izlazi češće vani. To je vrataru vrlo teško ocijeniti, znalo mu se događati da ne izađe kad mora. Modrić mu je govorio najbitnije, da smije pogriješiti. Ne znam nijednog golmana koji nije primio pacerski gol, to je škola kroz koju se mora proći. Dio škole prošao je u utakmici s Belgijom, koja mu je bila teška, no od tada je zaigrao odlično, smatra Anton Samovojska u emisiji Qatara HRT-a.

– Naša reprezentacija se iznutra čisti. Ovo je Luka odradio, ja sam se naježio. Livaković je pobijedio strah, prošao je kroz strah. Danas čitam u njemačkim medijima da je jedan od kandidata za Bayern jer se Neuer ozlijedio. Livaković je imao jako velike obrane, donio nam je pozitivan rezultat, jedan od naših najboljih igrača na SP-u. Nije doduše baš dobro da ti je golman najbolji igrač, to znači da nešto ne funkcionira ispred njega, ali ne bih sad o tome, kaže Stipić.

– Ma to je fenomenalno da ti je golman najbolji igrač, 2002. godine najbolji igrač prvenstva bio je Kahn. Predivno je kad imaš vratara u kojeg se možeš pouzdati, ne slaže se sa Stipićem Samovojska.

Anita M.