Sunday, September 19, 2021
HomePremium SadržajStjepan Mesić u Srbu: “Za dom spremni” ne smije se tolerirati i...

Stjepan Mesić u Srbu: “Za dom spremni” ne smije se tolerirati i HOS-ovci nisu branili Hrvatsku”.

Mesić se poklonio četničkim komandanta Đoki Jovaniću i Mani Rokviću!

Bivši predsjednik Stjepan Mesić također je upozorio na pokušaje povijesnog revizionizma, osudivši hrvatsku vlast koja plaća politička strašila koja istražuje navodno djelovanje Jasenovca nakon rata.– Ta je mržnja proizvedena. Ono što je zajedničko tim larmadžijama je zaljubljenost u hrvatski budžet. Od tu treba krenuti – kazao je Mesić.Također je upozorio da se ustaški pozdrav “Za dom spremni” ne smije tolerirati i da HOS-ovci nisu branili Hrvatsku.

– Tadašnji ministar policije Josip Boljkovac pozvao je vođe HOS-a na razgovor. Nije dugo trajao. Samo ih je pitao žele li da objavi s kim su sve radili. Ne treba, ne treba, odgovorili su i odmah raspustili HOS. Njih nije bilo u nikakvim bitkama – ispričao je Mesić i pozvao da se ukinu udruge koje u svom statutu imaju protuzakonske pozdrave, čime bi se zauvijek riješio problem.

Rekao je i da su ustaše pobile jedanaest članova njegove obitelji i praktički cijelu porodicu njegove supruge.

– Došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku: Nikada više ustašluka i nikad biše fašizma! Poklonimo se onima koji su nam donijeli slobodu – zaključio je Mesić, prenosi Portal Novosti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments