Što je mađarski ministar Péter Szijjártó radio na na Vučićevu skupu i što je rekao??

  0
  101
  Foto Facebook PS

  Skup Srpske napredne stranke u Beogradu pod nazivom “Srbija nade” održao se sinoć na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine.

  Prisutnima se obratio šef diplomacije Republike Mađarske Péter Szijjártó.

  • Dobro veče dragi prijatelji, čast mi je što sam ponovo pred vama u ovom divnom gradu. Predstavljam narod koji vas Srbe smatra bratskim narodom. Nije uvijek bilo tako, naša zajednička povijest nas je stavljala pred mnoga iskušenja. Često smo jedni druge gledali kao neprijatelje. Do danas se sve to promijenilo. Postali smo bratski narodi – kaže on.

   Péter Szijjártó ističe da za to možemo zahvaliti predsjedniku Vučiću.
  • Imate sjajnog predsjednika. On je postigao da umjesto neprijateljstva, sada imamo povijesno prijateljstvo među nama. Srbija se prema Mađarima u Vojvodini odnosi tako da može da zavidi cijeli svijet. Ako srpski tim igra protiv nekoga osim nas, uvijek navijamo za Srbe – istakao je on.

   Mađarski ministar kaže da se zajedno suočavamo sa napadima liberalnog mainstreama.
  • Zašto nas napadaju? Zato što se zalažemo za sebe, i svoje nacionalne interese. A sposobni smo za to jer imamo jake lidere. Napadaju nas jer želimo mir u Ukrajini, i ne doprinosimo eskalaciji. Napadaju nas jer smo privrženi obiteljskim vrijednostima, i zato što odbijamo da nam izvana diktiraju – kazao je Péter Szijjártó.

   On ističe da nam je zajedničko i to što u obje zemlje postoje političke snage koje služe strancima.
  • I ne ustručavaju se da koriste i tragedije da ostvare korist za sebe. Takve stranke, koje služe stranim interesima, moraju biti poražene na izborima, a na sreću to se redovno dešava u obje zemlje. Ti napadi neće prestati ni u budućnosti. Napadaće nas jer ne mogu da prihvate da mi slijedimo svoj nacionalni put, i da smo uspješni – kazao je mađarski ministar.

   Péter Szijjártó kaže da ćemo nastaviti graditi snažnu Srbiju i Mađarsku, i jako prijateljstvo dva naroda.
  • Što ste vi jači, tim bolje po nas. Podržavajte svog predsjednika u izgradnji što jače Srbije.
  • Naprijed Aleksandre, naprijed Srbijo – zaključio je on.

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here