Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiHrvatskaStravična nesreća kod S. Broda: 10 poginulih, 45 ozlijeđenih

Stravična nesreća kod S. Broda: 10 poginulih, 45 ozlijeđenih

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici zbrinuto je više od 30 putnika iz autobusa kosovskih registracijskih oznaka.

SLAVONSKI BROD – U pozadini postaje Prometne policije u Slobodnici, na dijelu autoceste A3 tik do zapadnog ulaza u Slavonski Brod, jutros se u 6.20 dogodila teška prometna nesreća, zbog koje se vozila koja se kreću u smjeru Osijeka i dalje preusmjeravaju na silazak s autoceste i prolazak kroz Slavonski Brod do istočnog ulaza na A3.

– Na južnom kolničkom traku došlo je do slijetanja autobusa kosovskih registracijskih oznaka. Prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo je desetero osoba. Očevid je i dalje u tijeku. – kazao je glasnogovornik policije, Damir Brezić.

Čak i prometni stručnjaci koji su posljednjih desetljeća prisustvovali očevidima gotovo svih prometnih nesreća, zgroženi su prizorima s mjesta današnje stravične nesreće.- Ovdje su pripadnici vatrogasne postrojbe, vučne službe koja će izvlačiti autobus javlja SBPLUS

Hitna je dolazila puno puta. Kapacitet autobusa bio je pun, dakle, oko šezdeset putnika. Više od trideset osoba prevezeno je i zbrinuto u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević”. Ovo definitivno spada u red najtežih prometnih nesreća. – kazao je načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod, Franjo Galić.

Vozila hitne medicinske pomoći i dalje dovoze ozlijeđene u slavonskobrodsku bolnicu i prema posljednjim informacijama dostupnima portalu SBplus, dosad je na ukazivanje liječničke pomoći i daljnju obradu dovezeno čak 47 putnika, od kojih je njih osmero teže ozlijeđeno.

Rijetki putnici koji nisu ozlijeđeni trenutno se nalaze u policijskoj postaji, gdje od njih službenici uzimaju izjave o događaju. Točan identitet svih preminulih i ozlijeđenih još uvijek nije utvrđen jer se u autobusu nalazio veliki broj putnika pa je u tijeku prikupljanje preciznih informacija kako ne bi došlo do zabune.

– S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo desetero ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti.

Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrima Davorom Božinovićem i Vilijem Berošem. Ministar Beroš i pomoćnih ministra unutarnjih poslova Damir Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima. – objavio je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

Ministar Beroš javnosti će se obratiti u 11.30 ispred zgrade Uprave Opće bolnice dr. Josipa Benčevića Slavonski Brod.

DP/foto : SBPlus

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments