Ozbiljan incident dogodio se danas na ulazu u Općinski sud u Splitu, još uvijek lociran na Dračevcu – muškarac je napao pravosudne policajce na porti, zbog čega su ga morali savladati, a potom je predan policiji zbog daljnje kriminalističke obrade – donosDalmacija danas

Potvrdio nam je to i Jerko Kurevija iz splitske PU. ‘Danas oko 11,30 sati zaprimljena je dojava kako se na ulazu u Općinski sud jedna osoba sukobila s pravosudnim policajcima nakon što je upozorena na obvezu nošenja maske za lice te su nad istim uporabljena sredstva prisile. Osoba je dovedena u službene prostorije te je nad istom u tijeku kriminalističko istraživanje.’

Pravosudni policajci ga svladali

Neslužbeno smo doznali kako je riječ o vlasniku poznatog splitskog kafića. Svađa je doista započela zbog maske, jer je muškarac nije nosio te je odbio staviti pri ulazu u sud. No, nije na tome stalo, kako su nam kazali očevici, pobjesnio je nezadovoljan što ne može ući bez maske pa je jednog od pravosudnih policajaca zgrabio šakom za vrat!

Agresivnog muškarca su pravosudni policajci ipak savladali, oborili na tlo te zadržali do dolaska temeljne policije. Nije za sada poznato zbog čega je vlasnik kafića trebao na sud, kao ni što mu je ‘prespojilo’ (jugo, zabrana rada zbog korone…) pa je stao galamiti te se fizički obračunavati s pravosudnim policajcima, no osim što nije obavio posao pred Općinskim sudom, sada bi mogao zaraditi i kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu.

Nisu ozbiljno ozlijeđeni

Pravosudni policajci koji rade na Dračevcu, gdje svakodnevno dolazi na tisuće stranaka te zna biti nimalo jednostavnih situacija, srećom nisu ozbiljnije ozlijeđeni.

dp