Sunčano, uz moguće pljuskove

0
0
Foto: HRT

U petak ćemo biti u polju malo povišenog tlaka zraka koje će podržavati stabilno vrijeme, a frontalni sustavi bit će sjevernije od naših krajeva.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće. U njezinoj unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne povremeno može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 24°c, a najviša dnevna između 30 i 34°C.

Slično će biti i na južnom Jadranu – obilje sunčanog vremena uz visoku temperaturu zraka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak pri čemu će more bit mirno ili malo valovito.

U subotu u unutrašnjosti većinom sunčano i vruće. U nedjelju promjenljivo, povremeno s pljuskovima i grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji, a bit će i malo manje vruće. U ponedjeljak još malo svježije, a malo kiše može pasti u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije.

U subotu na Jadranu sunčano i vruće. U nedjelju na sjevernom dijelu promjenljivo i malo manje vruće ponegdje uz pljuskove i grmljavinu. U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano i uglavnom suho. U ponedjeljak djelomice sunčano, a malo kiše još može pasti na sjeveru i jugu. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u nedjelju prolazno umjereno i jako jugo. (HRT)