Foto: Wikimedia

U utorak 28. kolovoza, od 9:30 do 13:00 sati u novinarskom salonu na Poljudu održat će se sedma po redu akcija darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine tijekom ljetne sezone organizira grupa splitskih sportskih novinara ”4N”, u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem.

Kao i svake godine, tako se i ove godine tijekom ljetne sezone moglo čuti apele iz bolnice za dodatnim dozama krvi, stoga pozivamo sve koji su u mogućnosti da da se odazovu akciji kako bi ona polučila što veći uspjeh.

Za sve davatelje osiguran je obrok okrijepe i piće, te posebni pokloni za najmlađe darivatelje i one koji krv daruju prvi put, dok će najsretniji darivatelj otići kući s originalnim dresom Hajduka, piše hajduk.hr.

Dolazak na Poljud potvrdili su brojni sportaši, sportske legende i djelatnici, igrači i stručni stožer Hajduka, splitski Olimpijci… koji će aktivno podržati akciju. U prethodnih šest izdanja preskočena je brojka od 200 darovanih doza krvi, a s obzirom na najave i opsežnost akcije, koja svake godine broji sve više sudionika, računa se na novi rekord i ove sezone.