Sveti Nikola ostao bez darova u vrtiću

Sveti Nikola posjetio vrtić

0

Sveti Nikola je jučer posjetio naše najmlađe stanovnike na njihovom “radnom mjestu” u vrtiću, a u organizaciji Dječjeg vrtića Maslačak.

Iako ovaj dobrodušni zaštitnik djece i pomoraca tek danas obilježava svoj dan, ni on ni djeca nisu mogli toliko dugo čekati pa je odlučio posjetiti ih još jučer. Domaćini su sa uzbuđenjem i uzvicima oduševljenja dočekali svog gosta i činilo se kako njihovoj sreći nema kraja.

Sveti Nikola je popričao sa dječicom o tome koliko su bili dobri ove godine i oni su, naravno po vlastitim riječima, bili najbolja djeca na svijetu. Njega su obradovale tako lijepe vijesti. No izgleda da je Sveti Nikola već znao da su naši mališani bili toliko dobri, te se morao otarasiti Krampusa na vrijeme. Krampusu je dao da popije vrući čaj koji je bio toliko vruć da je morao hitno otići u bolnicu i tako nije mogao doći sa šibom u vrtić. Djeca su odahnula jer su znala da su prošli lišo za onaj jedan jedini put kad nisu poslušali mamu i tatu.

Na kraju posjete došao je i najradosniji trenutak jučerašnjeg dana. Sveti Nikola je dijelio poklone. Tada je došlo do nevjerovatne erupcije sreće i osmjesi sa dječjih lica se nisu skidali. Darovi su bili puni ukusnih čokolada i bombona, a svi pokloni su se u trenutku našli u malenim ručicama da ni samome darivatelju nije bilo jasno kako.

Prije odlaska, Sveti Nikola je podsjetio svoje domaćine da budu još bolji i da naprave puno dobrih djela i sljedeće godine. Djeca su obećala da će napraviti sve što je u “njihovoj moći”, iako im uopće nije jasno može li se biti bolji nego što jesu.