Svjedoci imaju dokaze: Talibani ubili policajku u osmom mjesecu trudnoće ispred muža i djece

0
Foto: Screenshot YouTube

Talibanski militanti u Afganistanu ubili su policajku u jednom provincijskom gradu, iako oni tvrde da nisu krivi za ubojstvo.

Žena, u lokalnim medijima nazvana Banu Negar, ubijena je u obiteljskoj kući pred rodbinom u Firozkohu, glavnom gradu središnje provincije Ghor.

Ubojstvo se dogodilo uslijed sve većih izvještaja o eskalirajućoj represiji nad ženama u Afganistanu.Talibani su za BBC rekli da nisu umiješani u njezinu smrt te da istražuju incident.

“Svjesni smo incidenta i potvrđujem da je talibani nisu ubili, naša istraga je u tijeku”, rekao je glasnogovornik Zabiullah Mudžahid.

Dodao je da su talibani već najavili amnestiju ljudima koji su radili za prethodnu administraciju, a Negarovo ubojstvo oslovili su kao “osobno neprijateljstvo ili nešto drugo”.

Pojedinosti o incidentu nema mnogo jer se mnogi u Firozkohu plaše osvete ako progovore. No tri su izvora za BBC rekla da su talibani u subotu pretukli i ubili Negar pred njezinim mužem i djecom.

Rođaci su dostavili slike na kojima se vidi krv po zidu u kutu sobe i tijela, s unakaženim licem. Obitelj kaže da je Negar, koja je radila u lokalnom zatvoru, bila u osmom mjesecu trudnoće. Svjedok je rekao da su se ljudi čuli kako govore arapski.

Grupe za ljudska prava dokumentirale su ubojstva iz osvete, zatočenja i progon vjerskih manjina. Talibani su službeno rekli da neće tražiti osvetu protiv onih koji su radili za bivšu vladu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here