Foto: Twitter

Osumnjičeni Nijemac uhićen je nakon što je tijelo 62-godišnjeg Nijemca pronađeno u tajlandskom ljetovalištu Pattaya, prema izvješćima lokalnih medija, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

Istražitelji su osumnjičenika, za kojim je raspisana tjeralica, pronašli u utorak navečer u glavnom gradu Bangkoku, prenosi Fenix

On i još dvojica osumnjičenika optuženi su da su sudjelovali u ubojstvu poduzetnika i pokušali sakriti njegovo tijelo.

Tijelo 62-godišnjaka, koji je nestao od početka srpnja, pronađeno je u ponedjeljak raskomadano u zamrzivaču na imanju u Nong Prue u Pattayi u pokrajini Chonburi.

Tajlandska policija prethodno je ispitala uhićenog Nijemca o muškarčevu nestanku te ga pustila.

Nakon što su pregledali snimke nadzornih kamera, istražitelji su se konačno usredotočili na tri glavna osumnjičenika, navode mediji. Osim Nijemca, radi se o ženi, također iz Njemačke, koja se u utorak predala policijskoj postaji u Pattayi u pratnji odvjetnika, te 27-godišnjaku pakistanskog podrijetla. Lokalni mediji izvijestili su da je on osumnjičen da je pomogao u transportu tijela.

Vjeruje se da je smrt poduzetnika povezana s iznudom, prema istražiteljima. Banda je planirala i dobro pripremala ubojstvo više od mjesec dana, kazao je zamjenik šefa nacionalne policije Khaosod Surachate Hakparn.

Ukupno tri milijuna bahta (78.230 eura, 86.085 dolara) prebačeno je s računa 62-godišnjaka na deset ciljanih računa. To je navelo vlasti na pretpostavku da bi u zavjeru mogli biti uključeni i drugi ljudi.

Pattaya privlači posjetitelje iz cijelog svijeta uglavnom zbog svog noćnog života. U tom području stalno žive i mnogi Nijemci.