Tram 11: Mediji su stali iza Dežulovića, gdje prosipa katastrofa stvari. Pogodilo nas je, ali ne želimo ga zabraniti ni ukinuti

0
Foto: Screenshot/Youtube Tram-11
Dvojac iz Tram 11, General Woo i Target, još su jednom progovorili o svom albumu 'Jedan i jedan' kojeg je izdavač Menart povukao. 

Kako navode, njihov album nije vezan uz govor mržnje, nego uz čistu slobodu govora i umjetničko izražavanje.

“Mi ne pozivamo na nasilje, govorimo svoje mišljenje u svemu tome”, kaže Woo, a Target dodaje: “Govorimo iz perspektive čovjeka koji je marginaliziran. Ne pričamo o autima, ženama, nakitu kao neki reperi. Pričamo o stanju društva”.

Za “lažne poltrone”, koje je spomenuo u jednoj izjavi, Woo za Večernji navodi da su to “svi koji se šaltaju u politici, likovi koji su uvijek povezani s politikom i novcima iz politike”.

Kritizirali su i medije te pojasnili što im to smeta.

“Smeta nas forsanje jednoumlja u svim mainstream medijima, smeta nas što nema istraživanja”, kaže Woo.

“Mi smo domoljubi. Nas ljevica, desnica ne zanima”, kazao je. 

Kada rade na albumu, pojašnjavaju, ne gledaju da bude politički.

“Mediji su stali iza Dežulovića, gdje prosipa katastrofa stvari. On može napisati što hoće, ima svoje mišljenje. Mene je pogodilo, ali ga ne želim zabraniti niti ukinuti”, navodi Woo. 

“Ljudi shvaćaju kako shvaćaju, mi tu ne možemo ništa. Netko će se naljutiti” , smatraju govoreći o svojoj glazbi. 

O stihovima “Svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca, balaševići nema vam države ni na igrici, pušite k***c za ćirilicu na Ilici, bipolarni bipsići, j**o li vas ćaća, ko Plenki i Njonjo svi ste topla braća” Woo kaže da je sve u metafori. Jasenovac je, navodi, mit dok se sve ne istraži.

“Općenito što je tamo bilo, što se događalo, brojke, ljude. Iskopaj, istraži. Povijest je non stop revizija. Našlo se svašta u arhivama”,  navodi. 

Na pitanje jesu li ih pogodile brojne kritike kolega, Woo kaže kako su bili iznenađeni. 

“Čitali smo malo kritike. Vidjeli smo neke kolege, malo smo se čudili zašto tako. Mislio sam da oni podržavaju to što rade, s čim se bave. Slobodu govora, drugo mišljenje. Očito ne”, navodi.  

Anita M.