Foto: Ivan Andrijanić

Groznu priču za vikend je objavio vinkovački portal Vinkulja.hr. Ivana Andrijanića, 28-godišnje Vinkovčanina, preukli su Srbi iz Srijemskih Laza, a kad se pogledaju fotografije pravo je čudo da je ostao živ. Povod za masakr bila je želja da čuje Škorinu pjesmu. U PU vukovarsko-srijemskoj kažu da za događaj nisu čuli iako je prošlo već tjedan dana

Trebala je to biti fešta, a umalo je završilo s karminama! Rođenje rođakova sina Vinkovčanin Ivan Andrijanić (28) proslavljao je prošloga vikenda u Starim Jankovcima, u ondašnjem lovačkom domu, u noći na nedjelju, 21. studenog. Bilo je veselo, baš kako i priliči. No, veselica se u nedjelju oko 2 ujutro pretvorila u horror. Epilog? Ivan je zadobio višestruki prijelom lubanje i kosti lica, očne šupljine, nosne kosti. Kako, zašto?

– Na zabavi nas je bilo tridesetak. U društvu su se osim nas, Vinkovčana i Novoselaca, našli i dečki srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza, mjesta u kojem živi rođak koji je slavio rođenje djeteta – kaže Ivan.

I što je krenulo po zlu?

– Oko dva iza ponoći društvo se polako razišlo, ostalo nas je desetak, većinom momci iz Srijemskih Laza. Puštali smo glazbu preko Youtubea, netko me upitao imam li kakvu glazbenu želju. Zaželio sam čuti neku Škorinu pjesmu.

Umjesto Škore, uslijedile su – batine! Ivan prepričava:

– Upitali su me sarkastično hoću li možda da mi puste Thompsona, na što sam, osjećajući napetost, odgovorio kako nema potrebe, da možemo i dalje slušati cajke koje su tijekom večeri uglavnom bile na repertoaru. Pretpostavljam kako je to bio okidač za ono što se dogodilo kasnije, jer večer je prije toga bila potpuno pitoma. Naime, osjetio sam udarac u glavu, uspio sam vidjeti momka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario. Ime mu neću spominjati, istraga je u toku, zna tko onaj tko treba znati. Pao sam na pod, uspio sam vidjeti još dvojicu koja su me udarali. Doslovno su mi skakali po glavi i tko zna kako bi sve završilo da me od sestrične suprug nije zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam zadobio ozljede. Nakon što su me iscipelarili od sestrične suprug i ja pokušali smo izići iz tog objekta i u tom trenutku naišao je brat od rođaka koji je organizirao proslavu, stavio nas je u auto i odvezao u vinkovačku bolnicu.

Ondje su Ivanu, inače sinu hrvatskog branitelja, ustanovljene teške tjelesne ozljede zbog kojih je prebačen u osječku bolnicu gdje je podvrgnut čak četirima operacijama glave! Pred njim je dugotrajan oporavak, a na institucijama posao na rasvjetljavanju ovog umalo tragičnog slučaja.

Foto: Ivan Andrijanić