Namirnice koje će ti čuvati imunitet i pripremiti organizam na sve oblike prijetećih zaraza, te sačuvati kožu od preranog starenja i ostalih upala, poput akni i crvenila.

Miss7 ti donosi popis namirnica koje će ti čuvati imunitet i pripremiti organizam na sve oblike prijetećih zaraza, te sačuvati kožu od preranog starenja i ostalih upala, poput akni i crvenila. Drži se ovih jednostavnih, a moćnih namirnica i recepata i sigurno ćeš održati zdravlje do daleko u zimu.

1. Kurkuma

Biljka kurkuma je podrijetlom iz Indonezije i južne Indije, a kroz povijest se koristila kao začin, sredstvo za iscjeljivanje i tekstilna boja. Ovaj začin je izvor prehrambenih vlakana, vitamina i minerala te biološki aktivnih spojeva koji imaju brojne blagotvorne učinke na naš organizam.

Kurkuma je zapravo koncentrirani izvor jedinstvenog fitonutrijenta kurkumina, koji ima nevjerojatno snažna protuupalna svojstva. Naime, u mnogim se studijama pokazalo da su protuupalna svojstva njezina fitonutrijenta usporediva sa snažnim protuupalnim lijekovima koji se uobičajeno koriste.

2. Aloe vera

Osim moćnog anti-age djelovanja, aloe vera dragocjen je saveznik za očuvanje ravnoteže u organizmu, a može se uzimati i poput soka. Sprječavanje bora Svaka žena se kad-tad susretne s neželjenim borama. Osim što njeguje kožu, aloe vera je i zateže i održava elastičnom. Aloe vera također sadrži vitamine C i E, koji održavaju kožu hidratiziranom.

3. Med

Prirodni med je pun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući željezo, cink, kalij, kalcij, fosfor, magnezij i selen. Također sadrži vitamin B6, tiamina, riboflavina, i niacin. Ujedno uklanja slobodne radikale iz organizma, a time poboljšava funkciju imuniteta. U kombinaciji s kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Više pročitajte na portalu Miss7.