Na današnjoj konferenciji za medije županijskog kriznog stožera Splitsko-dalmatinske županije dane sve najnovjie informacije o broju oboljelih u toj županiji.

“Još je jedna je osoba pozitivna, osoba je iz mjesta Vrboska na otoku Hvaru”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić. Na klinici za infektologiju se trenutno liječi troje bolesnika: stariji bračni par i Hvaranin koji ima povišenu temperaturu , a srednje je životne dobi. Svi su stabilno.

Hvaranin je došao iz Austrije i odmah je upućen u samoizolaciju. Po pojavi simptoma upućen je epidemiolozima na Hvaru koji su odradili sve što je bilo potrebno. Epidemiološka služba je obradila sve kontakte zaraženog, a kontakti su bili samo kućni i djevojka oboljelog, istaknuli su iz Stožera.

Što se tiče zaražene osobe s Hvara, oboljeli je došao iz Austrije te je odmah bio u kontaktu s epidemiolozima.

“Odmah je po naputku upućen u samoizolaciju kada nije imao simptome te je koristio mjere samozaštite. Kada su se pojavili simptomi hitnom pomoći je s Hvara prevežen u Split, odmah se krenulo u izvide kontakata. Epidemiološka služba obradila je sve kontakte te nema straha od širenja bolesti,” kazala je Željka Klarin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Trenutno se na Duilovu u karanteni nalaze 53 osobe, od toga je 31 državljanin Hrvatske. Jedna osoba je napustila karantenu nakon isteka vremenskog perioda; trenutno je 350 osoba u samoizolaciji, a 250 osoba je od jutros završilo samoizolaciju, rečeno je na konferenciji za medije.

IZVORN1
Podijeli objavu