Foto: Snimka zaslona

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj osam novooboljelih od koronavirusa, što je ukupno 113. Jednom pacijentu je pogoršano zdravstveno stanje i na respiratoru je, ali je stabilno.

Čelnica Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da svi ostali imaju blaže simptome bolesti. I ona i ministar ponovili su da je nužno držati se preporuka kako ne bismo dobili teže oblike bolesti. ”Za sve opcije se spremamo, ali najvažnija je prevencija”, poručila je.

Policija će češće patrolirati ondje gdje se okuplja veći broj građana i upozoravati ih da poštuju mjere, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Imamo 11 pozitivnih liječnika na koronavirus”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Unatoč stalnim i brojnim upozorenjima i apelu osobama kojima su sanitarni inspektori, odnosno epidemiolozi odredili mjeru samozolacije, istarska je policija utvrdila novih sedam kršenja mjera samoizolacije, potvrdila je u petak ujutro istarska policija. 

Naime, tijekom srijede policija je zaprimila novih sedamnaest dojava građana, policijski službenici provjerili su svaku dojavu i utvrdili da se sedam osoba nije pridržavalo uputa samoizolacije, te da su – unatoč strogim i jasni uputama epidemiologa – izašli iz svog doma i ostvarivali kontakte s drugim osobama.

“O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija. Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora”,  istaknula je glasnogovornica policije Nataša Vitasović.

Od jutra se nastavlja podizanje šatora ispred KB Dubrava.

Pukovnik Milan Slavica izjavio je za N1 da idu zacrtanom dinamikom, čak i bolje nego što su mislili. “Motiv vojnika je izuzetan i dajemo sve od sebe. Dobar dio kampa je već podignut”, rekao je.

Ukupno će do sutra postaviti 28 šatora od kojih je 20 za smještaj potencijalnih pacijenata, a ostalih osam za potrebe medicinskog osoblja. Vojska ostaje na parkingu KB Dubrava održavati kamp koji će podignuti.

Podijeli objavu