Wednesday, August 4, 2021
HomeVijestiSvijetU Austriji od danas kazne od 90 eura za nenošenje maske i...

U Austriji od danas kazne od 90 eura za nenošenje maske i kršenja pravila ‘3-G’

Sukladno novoj odluci, kako izvještava Ministarstvo zdravstva, policija od danas ima dodatnu ovlast da svakoga tko krši „3-G“ odredbu,

Od danas je u Austriji na snazi nova odredba austrijskog Ministarstva zdravstva prema kojoj svi oni koji žive u Austriji, ali i turisti u posjeti ovoj alpskoj zemlji moraju platiti kaznu od 90 eura ukoliko na za to propisanim mjestima ne nose zaštitnu masku na ustima i nosu ili ne predoče obveznu potvrdu odnosno certifikat da su svježe negativno testirani, cijepljeni ili da su preboljeli koronavirus.

Riječ je o tzv. „3-G“ pravilu ( testiran-cijepljen-izliječen), koje je u Austriji obvezna „ulaznica“ za posjet kafićima, restoranima, kulturnim i sportskim priredbama, kao i za prelazak granice (digitalna „zelena putovnica“).

Sukladno novoj odluci, kako izvještava Ministarstvo zdravstva, policija od danas ima dodatnu ovlast da svakoga tko krši „3-G“ odredbu, kao i onu o obveznom nošenju maske u javnom prijevozu, trgovinama, ljekarnama i drugim propisanim mjestima može na licu mjesta kazniti (90 eura), ili prekršajno prijaviti.

Ono što je važno istaći je da se nova odredba ne odnosi samo na austrijske građane nego i na turiste koji dolaze u posjet Austriji.

Prvotno je austrijska Novinska agencija APA izvijestila da se kazne odnose i na putnike koji su pri ulasku u Austriju bez maske ili testa, a što su prenijeli i mnogi domaći portali. Kako je to  bila pogrešna informacija, APA ju je nešto kasnije povukla., donosi Večernji list

DP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments