U BiH zaplijenjeno 303 kilograma droge, uhićeno osam osoba

0
Foto: policija

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS proveli su operativnu akciju “Transporter” i oduzeli 303 kilograma skanka, priopćeno je iz MUP-a.

Kako se navodi, osim droge policija je privremeno oduzela i više skupocjenih automobila. Također, u sklopu akcije uhićeno je i osam osoba, donosi klix.ba

“Osam od devet osoba koje su lišene slobode u ovoj akciji, provedeno je danas u ranim jutarnjim satima u Tužiteljstvo BiH. Za jednom osobom se još traga”, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Policija je navela kako su u sklopu akcije izvršeni i pretresi na više od 20 lokacija u BiH te da se kriminalna grupa sumnjiči za djela organiziranog kriminala te neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

“U akciji ‘Transporter’ sudjeluju pripadnici SIPA-e i županijski MUP-ovi iz Sarajeva i Tuzle te policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jednice, Žandarmerije te PU Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo”, navodi se.

Sve aktivnosti provode se po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva.

Anita M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here