U Dinamu misle da je kazna Livaji i Subašiću preblaga, objasnili su i zašto

0
(Foto: Marko Livaja ScreenshotNK Hajduk)

Iz Dinama su u četvrtak odgovorili na komentare i pitanja oko kazne kojom je HNS-ov discipinski sudac Alen Klakočer kaznio Hajdukove igrače Marka Livaju i Danijela Subašića, pišu Sportske novosti.

Podsjetimo, Livaja je sankcioniran s novčanom kaznom u iznosu od 35.000 kuna, a Subašić od 20.000 kuna, zato što su nakon derbija Dinama i Hajduka, na dočeku u Splitu zajedno s navijačima pjevali pjesme u kojima su spominjali i mržnju prema Dinamu. 

Očitovanje GNK Dinama o kaznama dvojici igrača prenosimo u cijelosti:

“Smatramo da je kazna preblaga i posljedica pogrešne kvalifikacije prekršaja. Naime, skandiranje “Mrzim Dinamo, srpsko ime to …” koje predvodi Marko Livaja na dočeku u Zračnoj luci Split (dakle, u vremenu koje se računa pod vrijeme nakon utakmice) i skandiranje “I purgera, i Riječana, šakama i nogama, bocama i letvama, sve za našeg Hajduka”, koje post festum pjevaju igrači Livaja i Subašić, zapravo predstavlja kršenje članka 87., stavak 1. Disciplinskog pravilnika, a ne članka 84. Disciplinskog pravilnika, koji se odnosi na kršenje Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika i na temelju kojeg je pokrenut disciplinski postupak.

Očigledno su se željeli stvoriti preduvjeti da igrači budu kažnjeni samo novčanom kaznom, što bi prijavom po članku 87. Disciplinskog pravilnika bilo nemoguće. Za nas ne stoji niti isprika kao olakotna okolnost, jer je igrač Livaja javno nije izrekao, što bi bilo primjereno s obzirom na to da je sam prekršaj počinjen u javnosti pa bi onda i javna isprika imala specifičnu težinu. Igrač Subašić je svoje javno obraćanje više fokusirao na činjenicu da je netko nepoznat snimio skandiranje pa je to tako izašlo u javnost, nego što se jasno i nedvosmisleno ispričao za ono što je skandirao.

S obzirom na to da igrači nisu pokazali nikakav osjećaj odgovornosti za ono što se dogodilo, zatim da je prisutna javnost i veći broj osoba kao otegotna okolnost te da se radi o uglednim igračima, sadašnjem i bivšem reprezentativcu Hrvatske, novčana kazna nije primjerena težini prekršaja”, stoji u službenom Dinamovom odgovoru na kaznu dvojici Hajdukovih igrača.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here