U nedjelju prijevremeni izbori za župana u Međimurju. HDZ nema kandidata!

0
Foto: Screenshot/Ilustracija

U Međimurju će se u nedjelju održati prijevremeni izbori. Drugi put ove godine birat će župana. Među četiri kandidata ponovno je i Matija Posavec, zbog čije su ostavke, nakon korupcijske afere – i raspisani prijevremeni izbori.

Prije samo pola godine – s uvjerljivih 65% glasova ostao je međimurski župan. U rujnu odlazi s te pozicije pod istragom zbog sumnji u primanje mita, zloporabu položaja i trgovanje utjecajem. Na valu podrške građana – ponovno ulazi u izbornu utrku, donosi HRT

– Nastavit ćemo tamo gdje smo stali, u savezu s građanima, to je njihova želja i vjerujem da ćemo u nedjelju pokazati zajedništvo našeg Međimurja, poručio je Posavec.

Zajedno su odradili jedan od mandata, sada se natječu za čelno mjesto. Reformistica Sandra Herman kaže – treba zadržati kontinuitet svega što je bilo dobro i boriti se za bolje Međimurje.

– Isto tako potrebno je ponuditi iskustvo u vođenju županije i boriti se za sigurnost, razvoj i budućnost, rekla je Sandra Herman, kandidatkinja Reformista za međimursku županicu.

Bivši SDP-ovac Mladen Novak, sada nezavisni, glavni je cilj zacrtao – treba riješiti ono što radišne Međimurce muči – niske plaće.

– Temelji su napravljeni, imamo tic, imamo metalsku industriju ali je njezin problem što radi lom poslove, a ne proizvod. I tu se županija može uključiti, rekao je Mladen Novak, nezavisni kandidat za međimurskog župana.

Niske plaće tište i kandidata Fokusa – Darka Zvera. Želi to riješiti tako da na Međimurje preslika model svojih kolega iz Svete Nedelje. A visoko na listi prioriteta su i vaučeri.

– Dosta smo svjedočili tome kako se pomoć troši na alkohol i kocku. Rješenje su vaučeri koji će osigurati nenamjensko trošenje novca koji je namijenjen djeci, rekao je Zver, kandidat Fokusa za međimurskog župana.

Jedina oporba u županijskoj skupštini u Posavčevu mandatu – HDZ – nema kandidata. Nazivaju ove izbore političkim igrokazom koji će stanovnike najsjevernije županije stajati više od milijun kuna.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here