Foto: Podcast Velebit

Gost u Podcastu Velebit je podcaster i stand up komičar i član Projekta Velebit Domagoj Pintarić. Naglasak u razgovoru je bio na slijedećim temama

► Bojite li se ustaša?

► Zašto se već danima u udarnom Dnevniku HRT-a po petnaest minuta izvještava o navijačima koji pjevaju ustaške pjesme?

► Ako su mladi budućnost Hrvatske, zašto od njih vlast stvara neprijatelje?

► Uvijek su stadionske pjesme i parole najavljivale političke promjene. Sjetimo se 1989. godine kada su Dinamovi navijači izvikivali ‘BBB za HDZ’?

► Kakva je ovo demokracija u kojoj postoji sloboda govora pa tako i pjevanja ali samo za neke vrste pjesama?

► Da navijači zapjevaju ‘Po šumama i gorama’, bi li ih onda “hapsili”?

► Poznato je da se ono što se zabranjuje najviše širi među ljudima. Zašto onda vlast ide tako tvrdo na klince koji pjevaju ustaške ili kakve god pjesme?

► Jesu li Milanović, Plenković i Pupovac, a ranije Josipović, Mesić i drugi, prikriveni zagovaratelji povratka ustaštva pa zato radikaliziraju mlade u Hrvatskoj?

► Kakva je to vlast koja noću zamaskirana provodi neke svoje zakone i štema natpis ‘Za dom spremni’ sa spomenika IX bojne HOS-a?

► Tko su Ivica Puljak i Bojan Ivošević? Jesu li oni prikriveni ustaše koji namjerno kroz revolt nastoje radikalizirati Splićane, ili su samo nedorasli dužnostima koje obnašaju?

► Tko je podigao spomenik Miljenku Smoji u Splitu i hoće li uskoro i četnicima dignuti spomenik?

► U četvrtoj knjizi Edicije Velebit ‘Hrvatska na mučilištu’ opisano je kako su nakon teškog progonstva, ustaše došli na vlast u Hrvatskoj. Žele li današnji vladajući ovakvim mjerama strogoće izazvati isti učinak?

► Zašto vlast tjera policiju da se bave djecom na stadionu umjesto migrantima koji u hordama svakodnevno bez ikakve kontrole prolaze  Hrvatskom i to u okolnostima međunarodne krize terorizma i potencijalnih velikih ratnih sukoba?

► Nalazi li se svijet u sličnoj situaciji kao tridesetih godina prošlog stoljeća kada su se pojavile razne radikalne političke ideje i zašto naši vladajuće ne primjenjuju poučak da je ‘Povijest učiteljica života’?
Pogledajte u VIDEU: